Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Face ID werkt niet? Reparatie wordt een stuk goedkoper!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Face ID werkt niet


Lees verder na de advertentie

Je hebt het misschien al meegemaakt: je Face ID werkt niet, en na een bezoekje aan de Apple Store kom je erachter dat repareren ontzettend duur is. Gelukkig wordt het binnenkort véél goedkoper!

Face ID werkt niet

De sensors die door de Face ID-gezichtsherkenning worden gebruikt, zitten erg goed geïntegreerd in de iPhone. Zo goed zelfs, dat het repareren ervan vrijwel onmogelijk is. Hierdoor komt het vaak voor dat bij een falende Face ID de gehele iPhone wordt vervangen als je hem inlevert bij een Apple Store of een Apple Authorized Service Provider (AASP).

De kosten van zo’n vervanging van je iPhone kunnen flink oplopen als hij buiten de garantieperiode valt, of als het gaat om schade die je zelf hebt veroorzaakt. In dat geval is het vaak zelfs aantrekkelijker om een nieuwe iPhone te kopen.

Face ID reparatie

Meerdere Face ID instellen


kooptip

Volgens een interne memo van Apple, die door de website MacRumors is ingezien, komt hier nu verandering in. Binnenkort komt er namelijk een nieuw service-onderdeel waar alle sensoren voor Face ID in zitten. Dit betekent dat het mogelijk wordt voor Apple Stores en AASP’s om Face ID gemakkelijk te repareren zonder de iPhone te vervangen.

Dit onderdeel is straks beschikbaar voor de iPhone XS en nieuwer. De verwachting is dat dit de kosten van Face ID-reparaties behoorlijk zal drukken, en het de klant honderden euro’s kan schelen.

kooptip

Dat is goed nieuws, maar toch ook enigszins vreemd. Als Apple al eerder de mogelijkheid had om dit service-onderdeel te maken, dan hebben ze veel klanten onnodig hoge kosten laten betalen voor het vervangen van hun iPhone. Dit zou dus nog een staartje kunnen krijgen.

Zelf iPhone repareren

En wat als je nou zelf je Face ID wilt repareren? Dan is er misschien ook goed nieuws. Vorig jaar heeft Apple aangekondigd dat ze het zelf repareren van je iPhone gaan ondersteunen, door onderdelen en instructies beschikbaar te stellen voor gebruikers. Of de nieuwe Face ID-module straks ook op deze manier te verkrijgen is, is nog niet bekend – maar de kans is zeker aanwezig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors