Terug naar Externe wijzerplaten Apple Watch – zo gaaf zien ze eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Externe wijzerplaten Apple Watch – zo gaaf zien ze eruit

Door Sven Lamers12 oktober 2018 11:113 min. leestijd4

Ongeveer een maand geleden presenteerde Apple de nieuwe Apple Watch Series 4. Heel veel geruchten die in aanloop naar de keynote naar buiten kwamen, bleken uiteindelijk waar te zijn. De Watch kreeg een nieuw formaat met groter scherm en er werden geavanceerde hartslagfuncties toegevoegd. Over een heel vroeg gerucht van april hoorden we daarentegen helemaal niets meer: nog steeds blijft het maken van wijzerplaten voorbehouden aan Apple, Nike en Hermès.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Hoewel er veel vraag naar is, mogen derde partijen geen eigen wijzerplaten ontwikkelen. Dat vond ontwikkelaar Steve Troughton-Smith erg jammer en besloot om het probleem zelf op te lossen. Hij heeft een bibliotheek geschreven waarmee het heel gemakkelijk is om zelf wijzerplaten te ontwerpen.

Externe wijzerplaten Apple Watch

Het begon allemaal met het namaken van de mooie Hermès-wijzerplaten. Deze zijn namelijk alleen beschikbaar op de peperdure Hermès-versies van de Apple Watch. Troughton-Smith gebruikte voor het maken van de wijzerplaten Apple’s techniek SpriteKit. Nadat hij tevreden was met het design en werking van de wijzerplaat-app, gooide hij de broncode op het ontwikkelaarsplatform GitHub. Zo konden andere programmeurs zelf aan de slag met het ontwerpen van wijzerplaten. De mooiste resultaten willen we graag met jullie delen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

1. De originele wijzerplaat van Troughton-Smith

Dit design ken je waarschijnlijk al van Hermès. De achtergrondkleur verandert met de wijzers mee en in tegenstelling tot de wijzerplaat van het modemerk zijn de getallen wél fatsoenlijk af te lezen.

externe wijzerplaten Apple Watch 2

2. Wijzerplaat met verdwijnende cijfers

Een leuke doorontwikkeling op dat design komt van Shane McCafferty. Hierbij verandert niet de achtergrondkleur, maar verdwijnen de cijfers. Ook heeft hij speelse tandwieltjes op de achtergrond toegevoegd.

3. Geïnspireerd door bekende merken

Ontwikkelaar David Smith liet zich inspireren door de luxe horlogemaker Nomos. Hij maakte een wijzerplaat op basis van de Nomos Metro.

externe wijzerplaten Apple Watch 6

4. Binaire wijzerplaat

We weten niet zeker of deze wijzerplaat ook op een of andere manier op de originele broncode is gebaseerd, maar hij is toch hartstikke cool. Dit is een zogeheten binaire klok. Lastig af te lezen, maar een chic design.

5. Simpel maar functioneel

De prijs voor de mooiste en innovatiefste externe wijzerplaat gaat ook naar David Smith. Hij maakte deze simpele wijzerplaat zonder cijfers, maar met twee gekleurde ringen. Die zijn er niet alleen voor het uiterlijk, maar hebben een functie. De blauwe ring werkt als een soort buienradar voor de komende uren, de oranje ring laat weten goe warm het wordt. Simpel maar functioneel.

externe wijzerplaten Apple Watch 1

Zo niet a.u.b.: namaak-Rolex

Dat het ook helemaal mis kan gaan bij het ontwerpen van een wijzerplaat van derden, laat dit voorbeeld zien. Een verschrikkelijke namaak-Rolex wijzerplaat. En dan vraag je je weer af of Apple niet toch gelijk heeft dat het geen wijzerplaten van derden toestaat op de Watch.

Helaas geen complicaties

Een manco dat deze externe wijzerplaten hebben, is dat ze geen complicaties ondersteunen. Hiervoor zou Apple helaas echte ondersteuning voor externe wijzerplaten in watchOS 6 moeten bouwen. Want de hier voorgestelde wijzerplaten zijn in principe slechts apps die een wijzerplaat weergeven – ze verschijnen dus niet bij de ingebouwde wijzerplaten. Apple, lees je mee? We willen heel graag externe wijzerplaten.

Meer weten over Apple Watch Series 4?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mark Buter
Lezer
Mark Buter

Waar kan ik ze vinden? Zonder mn iPhone te jailbraiken?

Thomas
Lezer
Thomas

Nergens

Ronald
Lezer
Ronald

Nutteloos artikel dus. Als je er toch niks mee kunt dan is het nutteloos

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Wat niet is, kan nog komen. Toch? Wat ons betreft is het interessant om de toekomstige mogelijkheden alvast te zien.