Terug naar 'Derde partijen mogen straks wijzerplaten maken voor Apple Watch'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Derde partijen mogen straks wijzerplaten maken voor Apple Watch'

Door Laura Grootaarts16 april 2018 11:562 min. leestijd0

Ontwikkelaars vragen Apple al jaren om ook wijzerplaten te mogen ontwerpen voor de Apple Watch. Het lijkt erop dat ze eindelijk hun zin gaan krijgen: hiervoor zijn aanwijzingen gevonden in watchOS 4.3.1.

Apple Watch Series 3 met internet

Meer Watch Faces

Met de Apple Watch heb je een flinke hoeveelheid wijzerplaten tot je beschikking maar in dit geval is meer altijd beter. Momenteel maakt Apple de wijzerplaten allemaal zelf. Soms werken ze samen met externe partijen zoals Disney en Nike, maar tot nu houden ze het voornamelijk in eigen hand. Waarschijnlijk om controle te houden over het uiterlijk van de Apple Watch en om te zorgen voor een optimale gebruikservaring.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Watch wijzerplaat

In code van watchOS 4.3.1 zijn verschillende aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat dit op termijn zou kunnen veranderen. Veelzeggend is het volgende zinnetje: This is where the 3rd party face config bundle generation would happen. Kortom: de functie is op dit moment nog niet actief, maar Apple is wel al bezig met het ontwikkelen ervan.

Apple Watch wijzerplaten kopen

Ontwikkelaars buiten Apple om, kunnen tot nu toe alleen maar complicaties maken voor op de wijzerplaat. Complicaties zijn mini-widgets op het scherm van het horloge, waarmee je snel toegang hebt tot een bepaalde app of functionaliteit daarvan. Op termijn zouden de mogelijkheden dus veel uitgebreider kunnen worden.

Misschien kun je straks Apple Watch wijzerplaten kopen of downloaden als watchOS 5 uitkomt. Dit nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch verschijnt waarschijnlijk in september van dit jaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar