Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

'Derde partijen mogen straks wijzerplaten maken voor Apple Watch'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 2


Lees verder na de advertentie

Ontwikkelaars vragen Apple al jaren om ook wijzerplaten te mogen ontwerpen voor de Apple Watch. Het lijkt erop dat ze eindelijk hun zin gaan krijgen: hiervoor zijn aanwijzingen gevonden in watchOS 4.3.1.

Apple Watch Series 3 met internet

Meer Watch Faces

Met de Apple Watch heb je een flinke hoeveelheid wijzerplaten tot je beschikking maar in dit geval is meer altijd beter. Momenteel maakt Apple de wijzerplaten allemaal zelf. Soms werken ze samen met externe partijen zoals Disney en Nike, maar tot nu houden ze het voornamelijk in eigen hand. Waarschijnlijk om controle te houden over het uiterlijk van de Apple Watch en om te zorgen voor een optimale gebruikservaring.

Apple Watch wijzerplaat


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In code van watchOS 4.3.1 zijn verschillende aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat dit op termijn zou kunnen veranderen. Veelzeggend is het volgende zinnetje: This is where the 3rd party face config bundle generation would happen. Kortom: de functie is op dit moment nog niet actief, maar Apple is wel al bezig met het ontwikkelen ervan.

Apple Watch wijzerplaten kopen

Ontwikkelaars buiten Apple om, kunnen tot nu toe alleen maar complicaties maken voor op de wijzerplaat. Complicaties zijn mini-widgets op het scherm van het horloge, waarmee je snel toegang hebt tot een bepaalde app of functionaliteit daarvan. Op termijn zouden de mogelijkheden dus veel uitgebreider kunnen worden.

Misschien kun je straks Apple Watch wijzerplaten kopen of downloaden als watchOS 5 uitkomt. Dit nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch verschijnt waarschijnlijk in september van dit jaar.