Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze app brengt het Dynamic Island ook naar jouw iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Dynamic Island app


Lees verder na de advertentie

Wil jij het Dynamic Island ook eens proberen? Een iPhone 14 Pro (Max) kopen is dan één (nogal dure) optie, maar er is nu ook een app die de functie nabootst. Gewoon, op je huidige iPhone. Al plaatsen wij nog wel wat kanttekeningen bij deze Dynamic Island-app.

iPhone 14 Pro (Max)

Afgelopen oktober heeft Apple ons voorgesteld aan het Dynamic Island: een pilvormige balk boven in het scherm van je iPhone. Hierin zitten de selfiecamera en Face ID-sensoren van je toestel verstopt – die voorheen in de inkeping van het scherm zaten, oftewel in de ‘notch’. Maar waarom heet zo’n balkje nou een ‘dynamisch eiland’?

Nou, deze balk is volledig interactief. Zo laat het Dynamic Island allerlei informatie zien, zoals de richting waarin je moet lopen en welke media momenteel wordt afgespeeld. Hartstikke handig, maar er is één nadeel: het Dynamic Island is exclusief voor de iPhone 14 Pro (Max). Alle Apple-gebruikers met een andere iPhone moeten nog naar hun ouderwetse notch kijken.

Dynamic Island-app


kooptip

Een nieuwe Dynamic Island-app brengt daar verandering in. DynamicCow – zoals de app wordt genoemd – bootst de functie bijna precies na op de iPhone waarop hij is geïnstalleerd. Het Dynamic Island staat dan recht onder de notch, op dezelfde plek als op de iPhone 14 Pro (Max). Daardoor lijkt het net alsof de bekende inkeping is verlengd, maar ineens deels bruikbaar is.

Helaas is DynamicCow niet perfect, wat je al merkt bij het downloaden en installeren van de app. Zo moet je eerst de software Alt Server op je Mac zetten en dit vervolgens gebruiken om het hulpprogramma Mail Plugin op je iPhone te installeren. Heb je dat gedaan, dan kun je DynamicCow eindelijk op je iPhone plaatsen. Het is dus geen kwestie van even naar de App Store gaan.

Maar dat is nog niet eens alles: de app heeft alleen ondersteuning voor iOS 16 tot en met iOS 16.1.2. Het nieuwe iOS 16.2 is dus (nog) niet eens compatibel. Heb je de update inmiddels al geïnstalleerd of kan je iPhone niet verder dan iOS 15, dan heb je dus vooralsnog pech.

Resultaat?

Zodra je eindelijk aan de slag kunt, is de app… teleurstellend. De inkeping die bijna elke iPhone heeft, bedekt een deel van het Dynamic Island. Daardoor is de functie alsnog niet volledig bruikbaar en is sommige informatie niet eens goed te lezen.

En laten we eerlijk zijn: de combinatie van notch én een Dynamic Island is simpelweg te veel. Vergeleken met de iPhone 14 Pro (Max) wordt er zo namelijk een groter deel van je scherm bedekt, waardoor het eiland juist in de weg zit. Tot overmaat van ramp komt in het scherm van de iPhone 11 zelfs een permanente rode balk te staan.

Maar het ergste van alles: we zijn nogal sceptisch over de veiligheid van de app. Om het hulpprogramma te installeren, moet je namelijk ook de inloggegevens van je Apple ID invoeren. Bij ons beginnen de alarmbellen dan meteen te rinkelen. Een aanrader kunnen we de app daarom niet noemen – interessant absoluut wél.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!