Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dogecoin kopen: word (misschien) rijk met deze cryptomunt

Auteur: iCreate
0 reacties
Dogecoin kopen


Lees verder na de advertentie

Cryptomunten zijn onlosmakelijk verbonden met de 21ste eeuw. Er is dan ook een hele wereld aan cryptocurrency om te ontdekken. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om wat Dogecoin te kopen?

Mede door de Twitter-deal van Elon Musk stijgt de waarde van de munt op dit moment enorm. Is nu hét moment om toe te slaan?

Wat is Dogecoin?

Dogecoin (ook wel bekend als DOGE) begon in 2014 als een satire op de cryptocurrency Bitcoin. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: de mascotte van Dogecoin is de geschokte Shiba Inu hond die jaren geleden als meme viral ging. En die is nu niet meer weg te denken van het internet. Maar wat oorspronkelijk begon als grap, heeft zich uiteindelijk ontpopt tot een ‘peer-to-peer, open-source cryptocurrency’.

Hoewel Dogecoin een grote groep volgers heeft, is de cryptocurrency op moment van schrijven met name bedoeld voor de beginnende investeerder. Vandaar de naam en de mascotte: het probeert zichzelf niet te serieus te nemen. Op dit moment wordt Dogecoin met name in kleine internetcommunities gebruikt om fooi te geven. Toch kan hier in de nabije toekomst zomaar verandering in komen, zeker na wat tweets van Dogecoin-liefhebber en Tesla-oprichter Elon Musk. Volgens geruchten wil hij de cryptomunt op Twitter introduceren om daar micro-betalingen te laten doen.

Dogecoin kopen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil jij na het lezen van dit artikel de cryptovaluta Dogecoin kopen? Dat kan bij AnyCoin Direct. Daar moet je dan wel minstens € 75 voor overhebben. Eén Dogecoin is op moment van schrijven precies € 0,148 waard, dus voor dit minimumbedrag krijg je ongeveer 485 DOGE terug. Controleer dit nog wel even zelf, want de koers verandert momenteel nogal snel door de overname van Twitter door Musk.

Om DOGE te kopen, moet je je Dogecoin-wallet paraat hebben staan. Dit moet je écht eerst doen: de wallet is de plek waar je je DOGE bewaart, net als in een fysieke portemonnee. Er zijn verschillende soorten wallets (hardware wallets, online wallets, software wallets, en nog veel meer), dus bedenk zorgvuldig voor welke optie je gaat. Bij het aanmaken van een account op AnyCoin Direct krijg je automatisch een online wallet. Dat is handig, want zo’n wallet is veel gemakkelijker te beheren dan wanneer je zelf met software- of hardware-wallets aan de haal gaat.

Is nu het juiste moment?

Lijkt het je nu het juiste moment om Dogecoin te kopen? Maak dan een account aan bij AnyCoin Direct en koop je cryptomunten. Dat kan met verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal, Giropay en creditcard. Bevestig je keuze en voilà: in een paar minuten zijn je euro’s geconverteerd naar Dogecoin.

Maar tot slot nog een welgemeende waarschuwing. De koers van Dogecoin is momenteel erg instabiel: hij kan echt beide kanten op gaan. Gebruik hiervoor dus alleen geld dat je kunt missen en wees ervan bewust dat dit ook een soort gok is.