Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De nieuwe iPhone 13 is gepresenteerd, dit is wat we al wisten!

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is dan nu toch echt officieel, op 14 september vond het Apple-event plaats en in dit event werd de nieuwe iPhone 13 onthuld. Apple heeft een goed omzetjaar gehad waardoor ze zich weer marktleider mogen noemen. De Apple-fans verwachtten daarom dit jaar ook een ijzersterke iPhone 13. Naast de iPhone 13 werden ook de Apple Watch Series 7 en nieuwe iPads onthuld. In dit artikel lichten we uit wat toe nu toe allemaal al weten van de nieuwe iPhone!

Zelfde jasje als zijn voorganger

Het lijkt erop dat het design niet heel veel verschilt van de vorige iPhone. Zoals we gewend zijn komt de iPhone in drie verschillende formaten. De mini (5,4 inch), de normale/Pro-variant (6,1 inch) en de Pro Max-variant (6,7 inch). De normale- en Pro-variant hebben beide een 6,1 inch scherm, alleen beschikt de Pro-variant over betere specificaties, zoals een betere camera.

Een betere camera

Het uiterlijk zal niet heel veel veranderen, maar in de hardware is wel een aantal veranderingen. Zo komt er bijvoorbeeld een leuke camera-upgrade aan. De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max hebben een verbeterde ultragroothoeklens. Hierbij gaat het om een lens met een diafragma van f/1.8 met zes elementen en een autofocus. We waren al heel erg tevreden over de camera van zijn voorganger, maar het wordt dus alleen maar beter.

De camera’s steken wel van het toestel uit. Als je de telefoon dus op tafel legt zonder een iPhone 13-hoesje is de kans aanwezig dat er krassen komen op dit gevoelige element.

Grotere batterij


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De batterij van de voorganger van de iPhone 13 was niet fantastisch. De accu heeft daarom een flinke upgrade gekregen. De iPhone 13 krijgt namelijk een aanzienlijk grotere batterij. Volgens Apple kun je zo’n 1,5 tot 2,5 uur extra accuduur verwachten. Echter gaan we ook steeds meer vragen van onze smartphones. Denk aan het 5G netwerk, een scherm met een verversingssnelheid van 120 hertz en het spelen van games. Dus of deze grotere batterij echt zorgt voor een lange accuduur, moet nog in de praktijk blijken. Gelukkig heb je het voordeel dat je met behulp van de MagSafe-laadtechnologie de smartphone razendsnel en gemakkelijk kan opladen.

Meer scherm, kleinere notch

Al sinds 2017 hebben de iPhone’s geen fysieke knoppen meer aan de voorkant. In het scherm zit de notch. De notch is de inkeping aan de bovenkant van het scherm. In de notch is de Face ID-scanner en de selfiecamera verwerkt. Deze is kleiner en smaller geworden. Dit resulteert in ‘meer’ scherm en een strakkere look!

Live iPhone 13 onthulling

Apple heeft 7 september dus officieel de presentatiedatum van de iPhone 13 aangekondigd. De presentatie begon dinsdag 14 september om 19:00 Nederlandse tijd en kon live gevolgd worden via de stream op de Apple-site of via je Apple TV. Opvallend is dat de eerste iPhone 13 Pro hoesjes al op voorraad liggen. Heb jij de livestream ook gekeken?