Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone gaat iMessage-berichten van kinderen scannen op naaktbeelden

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Communicatiebeveiliging kinderen


Lees verder na de advertentie

Apple’s app Berichten wordt op korte termijn een stuk veiliger voor kinderen. De app gaat ervoor zorgen dat minderjarigen niet plots geconfronteerd worden met foto’s waarop naakt te zien is. Deze functie – communicatieveiligheid – maakte oorspronkelijk deel uit van iOS 15 en breidt nu eindelijk uit naar onder meer Nederland en België. Dat heeft Apple zojuist bekendgemaakt in een briefing aan de media.

Communicatiebeveiliging voor kinderen

Communicatiebeveiliging (ook bekend als Communication Safety) in Apple’s app Berichten herkent ongepaste foto’s. Als een kind zo’n afbeelding ontvangt, wordt deze vervaagd. Openen kan dan alsnog, maar het kind krijgt dan wel een vriendelijke doch dringende waarschuwing passend bij de leeftijd. Ook wordt benadrukt dat het oké is om de foto niet te bekijken, en maakt de app het gemakkelijk om even contact op te nemen met een ouder, om even te overleggen.

Iets soortgelijks gebeurt ook als een kind zélf probeert om foto’s met bloot te versturen. Ook hier krijgen kinderen de mogelijkheid om iemand die ze vertrouwen om hulp te vragen.

Release ergens de komende weken

Apple benadrukt dat de foto’s privé blijven. Voor het scannen van de afbeeldingen op naakt, wordt er gebruikgemaakt van machine learning en dat gebeurt helemaal op de iPhone zelf. Apple heeft geen toegang tot de foto’s. Er wordt ook geen waarschuwing gestuurd naar de ouders, de beslissing ligt uiteindelijk bij het kind zelf.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De functie wordt ergens de komende weken verwacht in Nederland, België en nog enkele andere landen, middels een iOS-update. De functie is optioneel: volwassenen kunnen het voor hun kinderen activeren via de Schermtijd-instellingen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!