Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Car Key: gebruik je iPhone als autosleutel

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Car Key


Lees verder na de advertentie

Je iPhone kun je binnenkort als autosleutel gebruiken. Open en start je auto met de iPhone, of deel je sleutel eenvoudig met anderen. Apple kondigde de nieuwe functie Car Key afgelopen maandag aan tijdens de WWDC-keynote.

Car Key

Car Key: iPhone als autosleutel

Met Car Key verandert je iPhone in een digitale autosleutel. Je kunt er je auto mee openen, starten en er dan mee wegrijden. Het activeren gebeurt via de app van de autofabrikant, je sleutel belandt daarmee in de app Wallet. Houd je iPhone bij de autodeur en gebruik Face ID of Touch ID om te ontgrendelen. Als je Apple Pay gebruikt, komt het je allemaal bekend voor. Eenmaal in de auto plaats je je iPhone op een lezer of oplader om de auto te starten.

Deel je autosleutel

Je digitale autosleutel kun je via de app Berichten delen met vrienden en familie – en net zo snel trek je de digitale sleutel ook weer in. De sleutel is te delen met maximaal vijf personen. Bij het delen kun je zo nodig restricties instellen. Denk bijvoorbeeld aan een maximum snelheid. Of geef iemand toestemming voor alleen het openen van de achterklep.

Ook als je batterij leeg is


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat nou als de batterij van je iPhone leeg is? Geen probleem. Tot vijf uur nadat de batterij van je iPhone leeg is, kun je je auto nog ontgrendelen met de NFC-chip in je telefoon. Laat je ouderwetse sleutelbos dus gerust thuis.

Wanneer en voor welke auto’s?

De kans dat je Apple’s presentatie afgelopen maandag draaide om iOS 14, dat dit najaar verschijnt. Maar de iPhone er met iOS 13.6 al klaar voor, en die update verschijnt naar verwachting volgende maand. BMW is de eerste autofabrikant die aan de slag gaat met Car Key. Het gaat om de nieuwe BMW 5 serie – bekijk de volledige lijst.

Het is de bedoeling dat andere autofabrikanten in rap tempo gaan volgen. Apple maakt al jaren deel uit van het Car Connectivity Consortium, waarin auto- en smartphonefabrikanten samenwerken. Ze bekijken samen hoe je smartphone-functies het best kunt gebruiken in de auto. Nu zijn er ook al auto’s die je kunt ontgrendelen met de iPhone, maar iedere fabrikant hanteert zijn eigen systeem. Daar moet straks één lijn in komen.

Op deze iPhones werkt het

De volgende iPhones ondersteunen Car Key: iPhone XR, iPhone XS (Max), iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max) en de iPhone SE (2e generatie). Ook de Apple Watch Series 5 wordt ondersteund.