Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bunq schakelt Apple Pay in Nederland alweer uit

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Pay in Nederland


Lees verder na de advertentie

Dat ging vlot. Eergisteren kondigde de Nederlandse digitale bank bunq met groot bombarie Apple Pay in Italië en Spanje aan. In de app van de bank werd in het vervolg uitgelegd hoe je via een kleine omweg Apple Pay ook in Nederland kon activeren. Iedereen was dolenthousiast (ook wij), maar nu is de Apple Pay-pret alweer voorbij. Het lijkt erop dat een bepaalde grote technologiereus niet blij was met de vervroegde lancering. De mogelijkheid om je bunq-rekening in Nederland voor Apple Pay te activeren, is helemaal uit de app gehaald.

Geen Apple Pay met bunq

Het was ook wel te mooi om waar te zijn. Met een paar tikken had je een bankrekening geopend en die toegevoegd aan de app Wallet voor Apple Pay. Binnen tien minuten waren we klaar om met Apple Pay te betalen.

Misschien ging bunq te ver door al zijn Nederlandse klanten het volgende te mailen: ‘We zijn ontzettend blij om Apple Pay te introduceren.’ Bunq introduceert Apple Pay? We kunnen ons wel voorstellen dat Apple hier helemaal niet blij mee was.

Misschien introductie volgende week?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als we dan íéts uit dit hele verhaal kunnen halen, dan is het wel dat er veel mensen in Nederland supergraag Apple Pay willen hebben. En wellicht duidt het feit dat Apple bunq heeft teruggefloten op een snelle officiële lancering van Apple Pay in Nederland. Volgende week houdt Apple een ‘Education Event‘ in Chicago en presenteert het daar waarschijnlijk nieuwe producten. Misschien komt er nog een persbericht achteraan met de boodschap: ‘We zijn ontzettend blij om Apple Pay te introduceren.’