Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bowers & Wilkins presenteert luxe multi-room speakers Formation met AirPlay 2

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Formation


Lees verder na de advertentie

Gisteren gingen wij naar Amsterdam voor de presentatie van Bowers & Wilkins nieuwe multiroom speaker-lijn, Formation. Het high-end audio-bedrijf had in het verleden al draadloze speakers, maar dit zijn de eerste die volledig, inclusief de draadloze techniek, bij Bowers & Wilkins zijn ontwikkeld. Dit zorgt niet alleen voor perfect geluid, maar ook voor een zo kort mogelijke vertraging tussen de verschillende kanalen. Het is een soort luxe Sonos-systeem. We hebben alle details.

Vijf keer Formation

In totaal heeft B&W een vijftal nieuwe producten gelanceerd: de Duo, Wedge, Bar, Bass en Audio. De Duo is een stereoset, beschikbaar in zwart of wit, met het bekende Bowers & Wilkins-design. Dat valt vooral op door de tweeter-on-top – het lijkt op een kleine speaker bovenop de hoofdspeaker. Laten we beter meteen beginnen met de prijs: voor twee Duo’s betaal je 3999 euro. Een hoop geld, maar daar krijg je dan wel het beste geluid voor terug dat we de laatste jaren hebben gehoord. Zelfs zonder toegewijde subwoofer is het geluid erg uitgebalanceerd, alle frequenties zijn duidelijk waarneembaar.

Als je de Duo wat de duur vindt, is de Wedge misschien de speaker voor jou. Deze gaat voor € 999,99 over de toonbank en lijkt een beetje op een opvolger van de kenmerkende Zeppelin-speaker van B&W.

Bar, Bass en Audio

Voor het aansluiten op een televisie en het perfecte bioscoopgeluid zijn er de Formation Bar en Bass. Eerstgenoemde is een soundbar, qua lengte gemaakt voor tv’s van 55-inch of groter. Bijzonder hierbij zijn de drie speakers: links, rechts en in het midden. Voor films en series is vooral de ‘center’-speaker erg belangrijk zodat je de dialogen goed kunt verstaan. De bijbehorende Bass zorgt voor een bijzonder diepe bas zodat je alle Hollywood-explosies ook in je buik gaat voelen. De Bar kost € 1249,99, de Bass € 1099,99.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ten slotte is er de Audio. Deze gebruik je om andere apparaten – bijvoorbeeld een hifi-installatie of platenspeler – draadloos te maken. Dat werkt beide kanten op. Je kunt je oude speakers draadloos aansturen, of het geluid van je platenspeler naar de Formation-speakers. De Formation Audio kost € 699,99.

Geen vertraging

Voor de draadloze overdracht gebruik je bijvoorbeeld AirPlay 2. B&W maakt gebruik van een bijzonder slim systeem. In totaal heeft elke Formation-speaker zes antennes voor wifi en eentje voor bluetooth. Hierbij gebruikt B&W het 2,4-GHz wifi-netwerk voor de verbinding met je thuisnetwerk, het 5-GHz netwerk wordt gebruikt voor de verbinding onderling. B&W mag zelfs wifi-frequenties gebruiken die speciale toestemming van overheidsinstanties vereisen. Dat doet het bedrijf om voor de best mogelijke draadloze verbinding met zo min mogelijk vertraging te zorgen. De Formation-speakers komen vanaf mei beschikbaar in de winkels.

Bron: Bowers & Wilkins