Terug naar Eerste échte bewijs voor Apple VR-bril in iOS 15.4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste échte bewijs voor Apple VR-bril in iOS 15.4

Door Ward Edema1 februari 2022 09:302 min. leestijd0

De Apple VR-bril lijkt er nu echt aan te komen, nadat er voor het eerst bewijs is gevonden van z’n bestaan in de iOS 15.4 bèta.

Apple VR-bril

iOS 15.4 bèta

Apple heeft vorige week de eerste bèta van iOS 15.4 uitgegeven. Hierin zijn allerlei nieuwe functies toegevoegd, zoals Universele bediening, Face ID met mondmasker, een vaccinatiebewijs in Wallet en maar liefst 37 nieuwe emoji’s.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Door wat dieper in de software te duiken, heeft een ontwikkelaar nu een nog veel interessantere functie ontdekt. Dit heeft te maken met een zogenaamde API in Safari: een stukje software dat door ontwikkelaars gebruikt kan worden om een bepaalde functie in hun website te bouwen.

Bewijs voor Apple VR-bril

De nieuwe API die is ontdekt in iOS 15.4 is WebXR. Hiermee is het mogelijk om speciale webapplicaties te maken voor gebruik met augmented reality- en virtual reality-headsets. Het detecteert de headset, schakelt over op een speciale VR-modus, houdt de locatie en positie van de headset in de ruimte bij en stuurt er de juiste beelden naartoe.

Apple verkoopt momenteel nog geen headset die hiermee zou kunnen werken. Er gaan echter al langer geruchten over Apple’s eerste VR-bril. Met de komst van WebXR in iOS 15.4 is er voor het eerst ‘hard’ bewijs dat Apple hiermee bezig is.

Apple Virtual Reality: wanneer?

Apple’s eerste Virtual Reality headset zou eind 2022 al uit moeten komen, volgens de laatste geruchten. Hij krijgt naar verwachting baanbrekende schermtechniek met een véél breder blikveld dan de huidige VR-headsets, evenals ondersteuning voor de App Store, en een accu die razendsnel oplaadt zodat je ‘m nooit lang weg hoeft te leggen.

Apple werkt overigens ook nog aan een tweede bril. Dit is een zogenaamde AR-bril. Deze zal lijken op een normale bril, maar heeft ingebouwde schermen die virtuele objecten in de echte wereld plaatsen. Deze ‘Apple Glass’ verwachten we pas over een paar jaar.

Lees meer over de Apple VR-bril in ons Apple Reality-dossier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar