Terug naar Apple VR-bril wordt dé Oculus Quest-concurrent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple VR-bril wordt dé Oculus Quest-concurrent

Door Ward Edema6 december 2021 09:052 min. leestijd1

De VR-bril van Apple krijgt een focus op games, media en communicatie, en wordt daarmee een directe concurrent voor de Oculus Quest.

Apple VR-bril

Apple VR-bril

De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft vandaag nieuwe informatie over de VR-bril van Apple gedeeld. Er gaan al langer geruchten dat Apple deze bril op de markt zal brengen, maar Gurman komt nu met wat meer details.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo zal de bril voornamelijk gefocust zijn op games. Daarmee zou de bril een directe concurrent worden van de huidige meest populaire VR-headset, de Oculus Quest 2.

Apple’s VR-bril krijgt meerdere processors, maar Gurman laat niet precies los wat voor chips dit zijn. De kans is echter groot dat het gaat om een losse hoofdprocessor (bijvoorbeeld een M1), een Neural Engine voor machine learning, en een speciale bewegingschip om de beweging van de gebruiker te volgen.

Ook krijgt de VR-bril een display met ‘extreem hoge resolutie’. Dit is belangrijk voor VR, gezien lagere resoluties het effect geven alsof je door een hordeur kijkt.

Meer Apple-functies

De virtual reality-bril krijgt ook allerlei typische ‘Apple-functies’. Zo wordt er een eigen App Store voor de bril verwacht, zodat ontwikkelaars gemakkelijk apps ervoor uit kunnen brengen. Ook noemt Gurman dat Animoji naar de VR-bril komen, wat zou betekenen dat de bril ook gelaatsuitdrukkingen kan herkennen: iets wat bijna geen één virtual reality-headset kan.

Daarnaast wordt er een speciale FaceTime-achtige ervaring verwacht. Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk worden gesprekken in virtuele omgevingen gevoerd, zoals je nu al ziet in programma’s zoals VR Chat op bestaande headsets.

Het zou echter ook kunnen dat Apple de eigen omgeving gebruikt voor het gesprek door middel van de camera’s in de headset, zodat je je gesprekspartner virtueel in je eigen kamer ziet. Dit kunnen brillen van concurrenten nog niet.

Apple VR-bril release

De VR-headset van Apple wordt al eind 2022 verwacht. Wat de exacte prijs van de bril gaat worden is nog onbekend, maar de kans is groot dat hij door de geavanceerde techniek tussen € 1000 en € 2000 gaat kosten. Dit is flink duurder dan de headset van Oculus, maar gelijk aan de ‘luxe’ headsets van dit moment.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Goed nieuws voor velen, maar zelf ben ik meer benieuwd naar een AR-bril.