Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple VR-bril wordt dé Oculus Quest-concurrent

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple VR-bril


Lees verder na de advertentie

De VR-bril van Apple krijgt een focus op games, media en communicatie, en wordt daarmee een directe concurrent voor de Oculus Quest.

Apple VR-bril

De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft vandaag nieuwe informatie over de VR-bril van Apple gedeeld. Er gaan al langer geruchten dat Apple deze bril op de markt zal brengen, maar Gurman komt nu met wat meer details.

Zo zal de bril voornamelijk gefocust zijn op games. Daarmee zou de bril een directe concurrent worden van de huidige meest populaire VR-headset, de Oculus Quest 2.

Apple’s VR-bril krijgt meerdere processors, maar Gurman laat niet precies los wat voor chips dit zijn. De kans is echter groot dat het gaat om een losse hoofdprocessor (bijvoorbeeld een M1), een Neural Engine voor machine learning, en een speciale bewegingschip om de beweging van de gebruiker te volgen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook krijgt de VR-bril een display met ‘extreem hoge resolutie’. Dit is belangrijk voor VR, gezien lagere resoluties het effect geven alsof je door een hordeur kijkt.

Meer Apple-functies

De virtual reality-bril krijgt ook allerlei typische ‘Apple-functies’. Zo wordt er een eigen App Store voor de bril verwacht, zodat ontwikkelaars gemakkelijk apps ervoor uit kunnen brengen. Ook noemt Gurman dat Animoji naar de VR-bril komen, wat zou betekenen dat de bril ook gelaatsuitdrukkingen kan herkennen: iets wat bijna geen één virtual reality-headset kan.

Daarnaast wordt er een speciale FaceTime-achtige ervaring verwacht. Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk worden gesprekken in virtuele omgevingen gevoerd, zoals je nu al ziet in programma’s zoals VR Chat op bestaande headsets.

Het zou echter ook kunnen dat Apple de eigen omgeving gebruikt voor het gesprek door middel van de camera’s in de headset, zodat je je gesprekspartner virtueel in je eigen kamer ziet. Dit kunnen brillen van concurrenten nog niet.

Apple VR-bril release

De VR-headset van Apple wordt al eind 2022 verwacht. Wat de exacte prijs van de bril gaat worden is nog onbekend, maar de kans is groot dat hij door de geavanceerde techniek tussen € 1000 en € 2000 gaat kosten. Dit is flink duurder dan de headset van Oculus, maar gelijk aan de ‘luxe’ headsets van dit moment.

Bron: MacRumors