Terug naar 'Apple verhelpt beauty-bug in iOS 12.1'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple verhelpt beauty-bug in iOS 12.1'

Door Laura Grootaarts23 oktober 2018 16:472 min. leestijd0

Natuurlijk wil je op zijn voordeligst op je selfies staan. Maar de foto’s die de frontcamera van de nieuwe iPhone XS (Max) maakt, zien er misschien weer iets té gepolijst uit. Alsof er automatisch een Instagram-filter op is losgelaten. Met iOS 12.1 gaat Apple het probleem op korte termijn oplossen, zo bevestigde Apple tegenover The Verge.

Beautygate iPhone XS

Gebruikers van de iPhone XS en iPhone XS Max meldden al snel dat selfies er heel anders uitzien dan op oudere iPhones. Oneffenheden op de huid lijken weggepoetst, een roze gloed maakt het portret warmer. Al met al is het een beetje té; de foto’s worden er onnatuurlijk door. Het probleem staat nu bekend onder de naam beautygate.

bautygate iPhone XS

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De schuldige blijkt het nieuwe ‘Slimme HDR’ op de iPhone XS (Max) en iPhone XR. Die combineert automatisch de beste delen uit negen foto’s en laat daar nog wat berekeningen op los. Met als resultaat een zo perfect mogelijke foto met meer details in vooral lichte en donkere gedeelten. Het lijkt er echter op dat de Slimme HDR soms het verkeerde basisframe kiest. In plaats van een frame met een korte sluitertijd, waarbij bewegingen bevriezen en detail behouden blijft, selecteert de software dan een frame met een langere sluitertijd als basis. De selfie-camera heeft geen optische beeldstabilisatie, dus dat maakt de foto er niet scherper op.

iOS 12.1 update

Apple heeft nu beloofd om met een oplossing te komen. Het probleem heeft niets te maken met de hardware en kan zodoende verholpen worden met een update van iOS. iOS 12.1 wordt momenteel getest en zal op korte termijn voor iedereen te downloaden zijn. iOS 12.1 heeft trouwens nog meer vernieuwingen. Zo zijn er 70 nieuwe emoji’s (waaronder een lama) en worden groepsgesprekken in FaceTime mogelijk, met tot maar liefst 32 deelnemers.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar