Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple verhelpt beauty-bug in iOS 12.1'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XS camera


Lees verder na de advertentie

Natuurlijk wil je op zijn voordeligst op je selfies staan. Maar de foto’s die de frontcamera van de nieuwe iPhone XS (Max) maakt, zien er misschien weer iets té gepolijst uit. Alsof er automatisch een Instagram-filter op is losgelaten. Met iOS 12.1 gaat Apple het probleem op korte termijn oplossen, zo bevestigde Apple tegenover The Verge.

Beautygate iPhone XS

Gebruikers van de iPhone XS en iPhone XS Max meldden al snel dat selfies er heel anders uitzien dan op oudere iPhones. Oneffenheden op de huid lijken weggepoetst, een roze gloed maakt het portret warmer. Al met al is het een beetje té; de foto’s worden er onnatuurlijk door. Het probleem staat nu bekend onder de naam beautygate.

De schuldige blijkt het nieuwe ‘Slimme HDR’ op de iPhone XS (Max) en iPhone XR. Die combineert automatisch de beste delen uit negen foto’s en laat daar nog wat berekeningen op los. Met als resultaat een zo perfect mogelijke foto met meer details in vooral lichte en donkere gedeelten. Het lijkt er echter op dat de Slimme HDR soms het verkeerde basisframe kiest. In plaats van een frame met een korte sluitertijd, waarbij bewegingen bevriezen en detail behouden blijft, selecteert de software dan een frame met een langere sluitertijd als basis. De selfie-camera heeft geen optische beeldstabilisatie, dus dat maakt de foto er niet scherper op.

iOS 12.1 update

Apple heeft nu beloofd om met een oplossing te komen. Het probleem heeft niets te maken met de hardware en kan zodoende verholpen worden met een update van iOS. iOS 12.1 wordt momenteel getest en zal op korte termijn voor iedereen te downloaden zijn. iOS 12.1 heeft trouwens nog meer vernieuwingen. Zo zijn er 70 nieuwe emoji’s (waaronder een lama) en worden groepsgesprekken in FaceTime mogelijk, met tot maar liefst 32 deelnemers.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

[relatedissue]