Terug naar Beautygate: iPhone XS (Max) maakt alle foto's met een schoonheidsfilter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Beautygate: iPhone XS (Max) maakt alle foto's met een schoonheidsfilter

Door Koen van Ekeren1 oktober 2018 15:462 min. leestijd0

Foundation heb ik nog nooit gebruikt, maar als ik de onderstaande foto van de iPhone XS mag geloven, heb ik het complete beautyassortiment van Douglas in mijn gezicht verwerkt. Het nieuwe vlaggenschip van Apple maakt foto’s met een schoonheidsfilter – en er is geen mogelijkheid om die uit te zetten.

iPhone XS beautyfilter

Schoonheidsfilter iPhone XS Max

Een van de grootste verbeteringen van de iPhone XS Max is het camerasysteem. Met het nieuwe HDR krijgen foto’s nog meer details, met portretbelichting pas je de scherptediepte aan en dankzij een nieuwe sensor zouden foto’s ‘levendiger en natuurgetrouwer‘ zijn.

Over dat laatste twijfelen we een beetje. Op de foto’s die we met de iPhone XS Max schieten, ziet de huid er wel érg glad uit. Bij mannen die niet opgemaakt zijn, is het alsof ze foundation op hebben. En bij vrouwen die dat al hebben, lijkt de huid dichtgeplamuurd.

De iPhone XS past het schoonheidsfilter automatisch toe en er is geen manier om hem uit te schakelen. Ook als je het nieuwe Smart HDR uitschakelt, heb je dus een gaaf huidje. En het maakt niet uit of je de foto in de selfiemodus of met de achtercamera schiet.

iPhone XS camera

Niet bewust

Gebruikers van de iPhone XS (Max) klagen massaal over de camerafunctie en het YouTube-kanaal Unbox Therapy heeft de kwestie al omgedoopt tot de ‘beautygate’. Tegen een Twitter-gebruiker heeft Apple aangegeven te werken aan een oplossing.

Apple reageerde verder niet op het beauty-filter, maar het lijkt niet om een bewuste schoonheidsfilter te gaan. Vooral bij weinig licht is het effect goed te zien, waardoor de gladde huid een gevolg lijkt ze zijn van de nieuwe technologie voor ruisonderdrukking. Mogelijk lost Apple het met een tussentijdse software-update van iOS 12 op.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar