Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Automator verdwijnt (en dit komt ervoor in de plaats)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Automator


Lees verder na de advertentie

Maak je op de Mac weleens gebruik van Automator, om terugkerende takenreeksen automatisch te laten uitvoeren? Bijvoorbeeld om een hele batch afbeeldingen in één keer te vergroten of te kleinen? Of om snelle taken in Finder te bouwen? Slecht nieuws: er zijn signalen dat Apple stopt met Automator.

Automator verouderd

Ontwikkelaar Mike Piontek kaart het aan op Twitter: hij heeft een app bij Apple ingediend die hoofdzakelijke bestaat uit een bundeling Automator-taken. De app is afgewezen. Waarom? Apple geeft de volgende reden voor het afkeuren: ‘Je app vereist: Automator. Deze app is optioneel of verouderd.’ Optioneel is Automator zeker niet; het maakt deel uit van het besturingssysteem. Blijft over: verouderd.

Een vervanger voor Automator

Het lijkt erop dat we binnenkort dus afscheid gaan nemen van Automator. We denken dat de vervanger zich al heeft aangediend. Misschien kun je het al raden: Opdrachten. De Opdrachten-app maakte vorige jaar zijn debuut in iOS 12. Je kunt er je iPhone en iPad ingewikkelde takenreeksen mee laten uitvoeren.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Opdrachten

Vorige maand ging al het gerucht dat Opdrachten dit jaar naar de Mac komt, als onderdeel van macOS 10.15. Het is onderdeel van Apple’s project om iOS en macOS steeds meer naar elkaar toe te laten groeien. Naast Opdrachten kun je ook typische iOS-functies als Schermtijd en Zoek mijn iPhone straks terugvinden op de Mac. Mocht Opdrachten inderdaad op de Mac verschijnen, dan is het ook wel logisch dat Automator verdwijnt. De twee programma’s zouden bijzonder veel overlap hebben.

Tijdens de WWDC op 3 juni gaat Apple ons een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem voor de Mac geven. Misschien horen we dan ook meer over het lot van Automator. Op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Heise.de.