Terug naar ‘Automator verdwijnt (en dit komt ervoor in de plaats)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Automator verdwijnt (en dit komt ervoor in de plaats)’

Door Laura Grootaarts14 mei 2019 12:232 min. leestijd0

Maak je op de Mac weleens gebruik van Automator, om terugkerende takenreeksen automatisch te laten uitvoeren? Bijvoorbeeld om een hele batch afbeeldingen in één keer te vergroten of te kleinen? Of om snelle taken in Finder te bouwen? Slecht nieuws: er zijn signalen dat Apple stopt met Automator.

Automator

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Automator verouderd

Ontwikkelaar Mike Piontek kaart het aan op Twitter: hij heeft een app bij Apple ingediend die hoofdzakelijke bestaat uit een bundeling Automator-taken. De app is afgewezen. Waarom? Apple geeft de volgende reden voor het afkeuren: ‘Je app vereist: Automator. Deze app is optioneel of verouderd.’ Optioneel is Automator zeker niet; het maakt deel uit van het besturingssysteem. Blijft over: verouderd.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Een vervanger voor Automator

Het lijkt erop dat we binnenkort dus afscheid gaan nemen van Automator. We denken dat de vervanger zich al heeft aangediend. Misschien kun je het al raden: Opdrachten. De Opdrachten-app maakte vorige jaar zijn debuut in iOS 12. Je kunt er je iPhone en iPad ingewikkelde takenreeksen mee laten uitvoeren.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

Opdrachten

Vorige maand ging al het gerucht dat Opdrachten dit jaar naar de Mac komt, als onderdeel van macOS 10.15. Het is onderdeel van Apple’s project om iOS en macOS steeds meer naar elkaar toe te laten groeien. Naast Opdrachten kun je ook typische iOS-functies als Schermtijd en Zoek mijn iPhone straks terugvinden op de Mac. Mocht Opdrachten inderdaad op de Mac verschijnen, dan is het ook wel logisch dat Automator verdwijnt. De twee programma’s zouden bijzonder veel overlap hebben.

Tijdens de WWDC op 3 juni gaat Apple ons een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem voor de Mac geven. Misschien horen we dan ook meer over het lot van Automator. Op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Heise.de.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar