Terug naar Shortcuts bèta nu beschikbaar voor ontwikkelaars
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Shortcuts bèta nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Door Sven Lamers6 juli 2018 10:562 min. leestijd0

Het was een vrij groot onderdeel van de presentatie van iOS 12 tijdens de WWDC-keynote: iOS krijgt een nieuwe app, Shortcuts genaamd, waarmee je taken automatiseert die je regelmatig op je iPhone of iPad uitvoert. In de eerste bèta’s van iOS 12 ontbrak de app nog, maar nu kunnen ontwikkelaars zich apart ervoor aanmelden. Het testen daarvan gebeurt via Apple’s speciale app voor bèta-versies: TestFlight.

Siri Shortcuts

Shortcuts is Workflow 2.0

Shortcuts lijkt op het eerste gezicht als twee druppels water op de populaire automatiserings-app Workflow, die Apple eerder overnam. Met Shortcuts stel je sneltoetsen in om je iPhone of iPad stap voor stap bepaalde acties uit te laten voeren. Zo maak je bijvoorbeeld een snelkoppeling met het commando ‘Naar huis’. Zeg je dit tegen Siri, dan krijg je de route, ontvangt je partner een bericht dat je onderweg bent, wordt je favoriete afspeellijst gestart en activeert je iPhone alvast je slimme thermostaat. In vergelijking met Workflow heeft Apple echter een hoop nieuwe acties aan Shortcuts toegevoegd, en ook de integratie met Siri is veel uitgebreider.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wordt het makkelijker?

De snelkoppelingen zijn superhandig, al blijft de vraag hoeveel mensen dit gaan gebruiken. Met Workflow kan dit al, voor de Mac geldt hetzelfde voor Automator. Maar toch gebruikt een Jan Modaal, omdat het automatiseren van taken vrij ingewikkeld in elkaar steekt. Hopelijk maakt Apple dat in Shortcuts eenvoudiger.

Shortcuts beta

Meld je aan voor de bèta

Om je aan te melden voor de bèta, moet je een Developer-account bij Apple hebben. Heb je dat, vind je op de Developer-site van Apple onder ‘Account>Downloads’ de bèta van Shortcuts. In tegenstelling tot de bèta’s van iOS en macOS kun je bij deze app alleen toegang aanvragen, via de knop ‘Request’. Als het goed is, vind je korte tijd later een mailtje in je postvak waarin uitgelegd wordt hoe je de bèta installeert.

Overigens kunnen we al bevestigen dat alle eerder gemaakte takenreeksen van Workflow automatisch worden overgenomen in de nieuwe app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar