Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘Opdrachten, Schermtijd en andere iOS-functies eindelijk ook op de Mac’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone


Lees verder na de advertentie

Apple laat iOS en macOS steeds meer naar elkaar toe groeien. Dit jaar komen er dan ook enkele functies die je kent van iOS eindelijk naar de Mac: ze maken deel uit van macOS 10.15. Dit zijn de functies die je kunt verwachten.

Opdrachten

Opdrachten

Vorig jaar introduceerde Apple de app Opdrachten. Hiermee kun je je iPhone of iPad lange en ingewikkelde takenreeksen snel laten uitvoeren met slechts één tik op je iPhone of een spraakcommando voor Siri. Insiders bewerend dat Opdrachten straks ook beschikbaar is op de Mac. Net zoals bij iOS het geval is, moet je de app straks wel eerst downloaden in de App Store.

Schermtijd

Een andere iOS-functie die straks ook te vinden is op de Mac, is Schermtijd. Schermtijd was in 2018 nieuwe functie in iOS 12: je houdt ermee in de gaten hoeveel tijd je achter het scherm zit en welke apps je het meest gebruikt. Zo nodig kun je limieten instellen – voor jezelf, maar ook voor je kinderen.


kooptip

Op de Mac gaat Schermtijd ongeveer hetzelfde werken. Je kunt de Schermtijd instellen via de Systeemvoorkeuren. En overschreid je een limiet voor een app, dan verschijnt er een overlay. Je moet de app dan afsluiten of hem ontgrendelen door middel van een code.

iMessage en meer

Op de iPhone en iPad kun je al een paar jaar uitbundige berichten versturen via iMessage. Verstuur je bericht bijvoorbeeld met confetti, lasers of vuurwerk. Straks kun je de effecten ook gebruiken in iMessage op de Mac.

Ten slotte verschijnt in Systeemvoorkeuren ook een nieuwe paneel betreffende je Apple ID. Hieronder vind je de opties voor Delen met gezin, die worden verder uitgebreid en lijken meer op wat er nu al onder iOS mogelijk is.

MacOS 10.15 verschijnt in de herfst

Vorig jaar kwamen er dankzij macOS Mojave al diverse iOS-apps naar de Mac: Dictafoon, Aandelen en Woning. Dit jaar komt daar dus nog het een en ander bij. Een eerder gerucht sprak al over de komst van Muziek, Podcasts, TV en Boeken naar de Mac.

We verwachten dat Apple tijdens de WWDC-keynote op maandag 3 juni een sneakpreview geeft van alle nieuwe macOS-functies. Gedurende de hele zomer wordt de software getest, en in september kan iedereen updaten.

Bron: 9to5Mac

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!