Terug naar Deze 7 augmented reality-apps móet je gezien hebben volgens Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 7 augmented reality-apps móet je gezien hebben volgens Apple

Door Laura Grootaarts15 februari 2018 12:183 min. leestijd0

Sinds iOS 11 is het voor ontwikkelaars veel eenvoudiger om augmented reality-mogelijkheden in te bouwen in hun apps. Apple is in de toekomst nog heel wat van plan met AR – in iOS 11.3 wordt de techniek sterk verbeterd, en in iOS 12 kun je samen met anderen AR-games spelen. Kortom, Apple zit vol in op augmented reality en heeft nu ook een nieuwe webpagina die geheel in het teken staat hiervan.

‘Stel je voor dat er geen grens is tussen het virtuele en de werkelijkheid … Je klaslokaal kan de kosmos worden. Het verleden net zo levendig als het heden. En het bekende kan eruitzien als iets dat je nooit hebt gezien’, zo beschrijft Apple augmented reality. Dit zijn volgens Apple de allerbeste augmented reality apps van het moment:

1. Sky Guide AR

Sky guide AR

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Sterrenkijken anno 2018: daarvoor heb je aan een iPhone genoeg! Mooi zo’n sterrenhemel, maar wat zie je nu eigenlijk qua sterren en planeten? Richt je iPhone op de lucht gericht, en je leert met Sky Guide AR alles over de verschillende sterrenbeelden, planeten en satellieten.

2. JigSpace

Hoe zien objecten er uit als je ze uit elkaar pluist? De app JigSpace laat het je zien! Het virtuele object wordt in in de werkelijkheid geplaatst, en daarna kun je het als een 3D-puzzel uit elkaar halen. Van een tosti-ijzer tot de complete aardbol!

3. Complete Anatomy 2018 +Courses

Hoe ziet het menselijk lichaam er van binnen uit? Met Complete Anatomy 2018 zie je alle botjes, pezen en weefsels van alle kanten. Dankzij de AR-functionaliteit kun je een schedel als het ware voor je op tafel zetten. Behoorlijk luguber, maar ook heel leerzaam.

4. Pokémon GO

Twee jaar geleden speelde bijna iedereen Pokémon Go. Grote kans dat je er inmiddels al lang en breed mee gestopt bent, maar het is de moeite waard om de app weer eens op te starten. Want Pikachu en consorten zien er inmiddels veel beter uit dan aanvankelijk het geval was. Om spelers terug te winnen, zijn de makers dit jaar nog heel wat van plan.

5. Mijn Rupsje Nooitgenoeg AR

Rupsje Nooitgenoeg gaat al heel wat generaties mee, en met deze app is hij weer helemaal van deze tijd. In Mijn Rupsje Nooitgenoeg AR kruipt het rupsje zomaar door je eigen achtertuin heen, en kun je hem daar ook zien veranderen in een fraaie vlinder.

6. IKEA Place

Het kopen van een nieuw meubelstuk is altijd een gok. In de winkel kan een nieuw item er gaaf uitzien, misschien matcht die okergele bekleding net niet met je mintgroene muur. Bovendien, past die tafel wel, of wordt het toch wat krap? Met IKEA Place zet je de virtuele meubels in je huis.

7. Monster Park – Dino World

De tijd dat dinosaurussen over de wereld liepen, is al lang vervlogen, maar met Monster Park – Dino World krijg je toch een indruk van hoe het geweest moet zijn. De ar-dino’s die door de straten paraderen zijn op ware grote. Tem je dino, en zorg ervoor dat-ie als een hondje achter je aan huppelt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar