Terug naar ARKit-experiment: engste scène uit The Ring in je huiskamer …
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ARKit-experiment: engste scène uit The Ring in je huiskamer …

Door Laura Grootaarts2 maart 2018 16:192 min. leestijd0

Vraag iemand om de engste horrorfilm aller tijden en de kans is groot dat The Ring genoemd wordt. Vooral de scène waarin het angstaanjagende meisje Samara uit de scherm van de tv gekropen komt, zal velen de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Ben je je Ring-trauma inmiddels te boven? Dan is de moderne techniek hier om het weer even op te rakelen.

The Ring in AR op de iPhone

Met iOS 11 introduceerde Apple ARKit, een techniek waarmee app-ontwikkelaars realistische augmented reality-toepassingen kunnen maken. Daarmee kun je zinnige dingen doen. Zo heeft Ikea een app waarmee je gezellige meubeltjes op schaal in je huiskamer kunt zetten. Ook zijn er al virtuele meetlatten die behoorlijk nauwkeurig zijn. Je kunt er echter ook Samara weer opnieuw mee uit je tv laten klauteren, iets wat ontwikkelaar Abhishek Singh wel een aardig idee leek. En daar blijft het niet bij …

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Singh is overigens niet de eerste ontwikkelaar die een augmented reality-versie van The Ring heeft gemaakt. Een andere ontwikkelaar was hem voor, maar het resultaat daarvan is minder akelig (hoewel zijn kinderen daar heel anders over denken, getuige de video):

Nog een lugubere optische illusie

Weer een andere creatieveling gebruikte ARKit in combinatie met de 3D-camera van de iPhone X voor het creëren van een bizarre optische illusie. Het werkt alleen op de iPhone X, omdat die eyetracking heeft. Hierdoor is het net alsof je in een diep zwart gat kijkt:

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar