Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

ARKit-experiment: engste scène uit The Ring in je huiskamer …

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
The ring


Lees verder na de advertentie

Vraag iemand om de engste horrorfilm aller tijden en de kans is groot dat The Ring genoemd wordt. Vooral de scène waarin het angstaanjagende meisje Samara uit de scherm van de tv gekropen komt, zal velen de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Ben je je Ring-trauma inmiddels te boven? Dan is de moderne techniek hier om het weer even op te rakelen.

The Ring in AR op de iPhone

Met iOS 11 introduceerde Apple ARKit, een techniek waarmee app-ontwikkelaars realistische augmented reality-toepassingen kunnen maken. Daarmee kun je zinnige dingen doen. Zo heeft Ikea een app waarmee je gezellige meubeltjes op schaal in je huiskamer kunt zetten. Ook zijn er al virtuele meetlatten die behoorlijk nauwkeurig zijn. Je kunt er echter ook Samara weer opnieuw mee uit je tv laten klauteren, iets wat ontwikkelaar Abhishek Singh wel een aardig idee leek. En daar blijft het niet bij …

Singh is overigens niet de eerste ontwikkelaar die een augmented reality-versie van The Ring heeft gemaakt. Een andere ontwikkelaar was hem voor, maar het resultaat daarvan is minder akelig (hoewel zijn kinderen daar heel anders over denken, getuige de video):


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://youtu.be/rIIO44wVhmk

Nog een lugubere optische illusie

Weer een andere creatieveling gebruikte ARKit in combinatie met de 3D-camera van de iPhone X voor het creëren van een bizarre optische illusie. Het werkt alleen op de iPhone X, omdat die eyetracking heeft. Hierdoor is het net alsof je in een diep zwart gat kijkt: