Terug naar Tóch een Apple AR-bril? Apple neemt lenzenspecialist over
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tóch een Apple AR-bril? Apple neemt lenzenspecialist over

Door Laura Grootaarts30 augustus 2018 11:322 min. leestijd0

Apple heeft weer eens een nieuw bedrijf overgenomen. De overname betreft een nog jong bedrijf gespecialiseerd in het maken van lenzen voor augmented reality-brillen. Een Apple AR-bril komt daarmee weer een stukje dichterbij. De overname werd woensdag bekendgemaakt, zo meldt Reuters.

augmented reality bril Apple

Augmented Reality-bril Apple

Augmented Reality voegt een extra digitale laag met informatie toe aan de werkelijke wereld. Je richt je camera op je omgeving en de virtuele objecten verschijnen dan op het scherm van je iPhone. Denk aan Pokémon Go, waarbij er plotseling een Pikachu in je tuin blijkt te bivakkeren. Of aan Apple’s nieuwe iOS 12-app Meten, waarmee je objecten kunt meten. Die extra digitale laag kan natuurlijk ook getoond worden via brillenglazen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Akonia bestaat sinds 2012 en is opgericht door een groep experts op het gebied van holografie. Het bedrijf heeft een portfolio van meer dan 200 patenten die hiermee te maken hebben. De schermtechnologie die ze gebruiken. stelt ze in staat om dunne en transparante lenzen te maken, met levendige en kleurrijke beelden over het gehele glas. Dat sluit uitstekend aan bij de geruchten over de AR-bril van Apple, die al in 2019 of 2020 uit zou moeten komen. De bril zou zelfs een eigen besturingssysteem krijgen: rOS, oftewel: Reality OS.

The next big thing

Apple wil inhoudelijk nog niets kwijt over de overname. Van tijd tot neemt het bedrijf kleinere bedrijven over. Over het hoe en waarom wordt niets naar buiten gebracht, zo meldt een woordvoerder van Apple. Tim Cook heeft in het verleden aangegeven dat augmented reality in zijn ogen ‘the next big thing’ is. Ook Akonia is op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar