Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Tóch een Apple AR-bril? Apple neemt lenzenspecialist over

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AR-bril


Lees verder na de advertentie

Apple heeft weer eens een nieuw bedrijf overgenomen. De overname betreft een nog jong bedrijf gespecialiseerd in het maken van lenzen voor augmented reality-brillen. Een Apple AR-bril komt daarmee weer een stukje dichterbij. De overname werd woensdag bekendgemaakt, zo meldt Reuters.

augmented reality bril Apple

Augmented Reality-bril Apple

Augmented Reality voegt een extra digitale laag met informatie toe aan de werkelijke wereld. Je richt je camera op je omgeving en de virtuele objecten verschijnen dan op het scherm van je iPhone. Denk aan Pokémon Go, waarbij er plotseling een Pikachu in je tuin blijkt te bivakkeren. Of aan Apple’s nieuwe iOS 12-app Meten, waarmee je objecten kunt meten. Die extra digitale laag kan natuurlijk ook getoond worden via brillenglazen.

Akonia bestaat sinds 2012 en is opgericht door een groep experts op het gebied van holografie. Het bedrijf heeft een portfolio van meer dan 200 patenten die hiermee te maken hebben. De schermtechnologie die ze gebruiken. stelt ze in staat om dunne en transparante lenzen te maken, met levendige en kleurrijke beelden over het gehele glas. Dat sluit uitstekend aan bij de geruchten over de AR-bril van Apple, die al in 2019 of 2020 uit zou moeten komen. De bril zou zelfs een eigen besturingssysteem krijgen: rOS, oftewel: Reality OS.

The next big thing


kooptip

Apple wil inhoudelijk nog niets kwijt over de overname. Van tijd tot neemt het bedrijf kleinere bedrijven over. Over het hoe en waarom wordt niets naar buiten gebracht, zo meldt een woordvoerder van Apple. Tim Cook heeft in het verleden aangegeven dat augmented reality in zijn ogen ’the next big thing’ is. Ook Akonia is op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar.