Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Afspraken plannen: dit zijn de 4 beste apps

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
afspraken plannen apps


Lees verder na de advertentie

Het kan nog best lastig zijn om met een groep vrienden of met familie een datum te vinden waarop iedereen kan. Gelukkig zijn er genoeg apps te vinden die je daar een handje mee helpen. We stellen de 4 beste apps om afspraken te plannen aan je voor.

Afspraken plannen: de 4 beste apps

Het lijkt vaak zo eenvoudig: je stelt wat data voor en iedereen geeft aan wanneer hij wel en niet kan. Maar in de praktijk blijkt dit vaak toch best lastig te zijn. We raden je aan om er voortaan een app voor te gebruiken, dat werkt eigenlijk altijd beter. Dit zijn je beste opties:

1. Loulou: afspraken plannen via WhatsApp

Het grote voordeel van de app Loulou is dat je afspraken kunt maken via WhatsApp. Je kunt dat in bestaande groepsgesprekken doen, zodat je geen telefoonnummers of e-mailadressen hoeft in te voeren of te selecteren. Loulou werkt als een poll waarmee je gemakkelijk inventariseert wie er mee gaat bowlen en wanneer dat voor iedereen het beste uitkomt. Daarmee voorkom je dus een eindeloze groepsdiscussie. Bovendien is de app Nederlandstalig en heb je geen account nodig om de app te gebruiken.

2. Datumprikker: de grootste planner van Nederland


kooptip

Datumprikker is niet alleen de grootste, maar ook de bekendste planningstool van Nederland. Heb je er al eerder mee gewerkt, dan voelt de app meteen vertrouwd. Ook Datumprikker is Nederlandstalig. Een account aanmaken kan, maar is niet noodzakelijk. Het gebruik van de app spreekt voor zich en dankzij de handige suggesties die je krijgt ook nog eens heel gemakkelijk. Je kunt contactpersonen selecteren uit je adresboek, of de link bijvoorbeeld delen via WhatsApp.

3. Doodle: werkt nauw samen met je agenda

De app Doodle werkt op een vergelijkbare manier, maar is alleen Engelstalig. Ook hier is een account aanmaken niet noodzakelijk, ook niet voor de deelnemers. De poll die je in Doodle maakt, deel je in WhatsApp, of bijvoorbeeld iMessage. Desgewenst kun je de namen en reacties van de deelnemers verborgen houden, zodat deze elkaar niet beïnvloeden. De app houdt jouw vervolgens via push-berichten op de hoogte van alle reacties. Doodle werkt prima samen met je agenda, zodat je dubbele afspraken gemakkelijk kunt voorkomen.

4. Erbij: uitnodiging met sfeerfoto

Erbij is gewoon beschikbaar in het Nederlands, al moesten we de taal wel eerst handmatig aanpassen. Afgezien daarvan is Erbij gebruiksvriendelijk en net zo doelgericht als bijvoorbeeld Datumprikker. Bij deze app is het wel nodig om een account aan te maken. Een uitnodiging aanmaken is eenvoudig en je kunt een toepasselijke foto toevoegen. Vervolgens verstuur je de uitnodiging via WhatsApp, e-mail of een ander medium. Deelnemers reageren eenvoudigweg met een tik op ‘Erbij’, ‘Misschien’, of ‘Afwezig’.

Lees ook:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!