Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Goedkoop tanken: met deze 5 apps bespaar je geld

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
goedkoop tanken


Lees verder na de advertentie

Hoewel de benzineprijzen in Nederland sinds eind vorig jaar gelukkig weer wat gezakt zijn, blijven ze relatief gezien nog altijd hoog. Wil je in deze dure tijd geen cent teveel betalen voor een volle tank, dan zijn er apps die je kunnen helpen met goedkoop tanken. Vaak krijg je er bovendien nog handige extra functies bij.

Apps voor goedkoop tanken

Apps kunnen je helpen met goedkoop tanken door te laten zien waar je moet zijn voor de laagste prijs. Maar ze kunnen je bijvoorbeeld ook direct korting geven als je bereid bent daar iets voor te doen. Het is dan ook heel persoonlijk welke van de volgende 5 apps voor jou ideaal is.

1) Tankey

De app Tankey geeft je korting op de benzineprijs als je klant bent bij een van de partners van de app. Dat zijn bedrijven zoals Energiedirect.nl, Hema, De Bijenkorf en T-Mobile. Sluit je bijvoorbeeld een nieuw energiecontract af bij Vattenfall? Dan kun je met Tankey maximaal 10 cent korting krijgen op een liter brandstof. Er is echter ook een nadeel: lang niet alle tankstations ondersteunen de app. Maar als jouw favoriete tankstation dat wel doet, dan kun je al snel heel wat besparen.

2) DirectLease Tankservice


kooptip

DirectLease is een autoleasebedrijf dat ook een tankservice aanbiedt. De app toont alle beschikbare tankstations bij jou in de buurt op een handige routekaart. Bij ieder tankstation staat vermeld hoeveel de benzine, diesel, LPG, CNG en andere brandstofsoorten kosten, en je kunt gelijk controleren welke aanvullende faciliteiten er zijn. Er is ook een merkenfilter, waarmee je snel en gemakkelijk tankstations van Shell, Esso, Texaco, Firezone en nog veel meer kunt vinden.

3) Tango

Met de Tango-app navigeer je snel een eenvoudig naar het dichtstbijzijnde Tango tankstation, waar je sowieso al op een goede prijs kunt rekenen. Door te tanken bouw je een Tango Tegoed op en bij de eerste drie keer tanken krijg al direct 5 cent korting per liter. Afrekenen kan ook gewoon via de app, dus je hebt geen bankpas nodig. Ook een parkeersessie starten doe je eenvoudig met de Tango-app en dat ook nog eens voor lage transactiekosten.

4) 1-2-3 Fuel: app voor goedkoop tanken in Duitsland

De 1-2-3 Fuel-app is eigenlijk alleen handig als je vlakbij de Duitse grens woont, want je tovert er de actuele brandstofprijzen in Duitsland mee tevoorschijn. Zo zie je altijd in een oogopslag wanneer een tripje naar onze oosterburen weer de moeite waard is. Je kunt ook een langere route plannen in de app. Je ziet dan alle tankstations inclusief brandstofprijzen die aan de route liggen. De app werkt overigens ook in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, dus wellicht heb je er komende zomervakantie wel iets aan.

5) Tamoil

Net als met de Tango-app kun je met de Tamoil-app sparen voor extra korting op de pompprijs. In dit geval krijg je de eerste twee tankbeurten direct 5 cent korting per liter. Daarna krijg je 1 cent korting per liter. Heb je 350 liter getankt, dan krijg je de keer erna weer 5 cent korting per liter. Er zijn bijna 200 Tamoil tankstations in Nederland en in de app zit een handige zoekfunctie om de dichtstbijzijnde te vinden.

Goedkoop tanken en meer

Wil je meer manieren om geld te besparen met behulp van apps, lees dan zeker ook de artikelen Besparen op je boodschappen? Dat doe je met deze 4 apps! en 25 apps om geld te besparen met je iPhone, iPad en Mac.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!