Terug naar ‘Apple Watch Pro krijgt nieuw ontwerp, inclusief groter scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Watch Pro krijgt nieuw ontwerp, inclusief groter scherm’

Door Annemiek Lourensen25 juli 2022 10:022 min. leestijd0

In 2022 krijgt Apple’s slimme horloge eindelijk een nieuw ontwerp, met dank aan de Apple Watch Pro. Maar hoe komt dit toestel eruit te zien?

Apple Watch Pro nieuw ontwerp

Apple Watch Pro: nieuw ontwerp

In zijn nieuwsbrief voor Bloomberg onthult Apple-analist Mark Gurman dat de Apple Watch een compleet nieuw ontwerp krijgt, met dank aan de nieuwe Apple Watch Pro. En dat is voor de eerste keer in acht jaar. Het gaat met name om het scherm: deze wordt maar liefst 7% groter dan de meest recente Apple Watch, de Series 7. Hierdoor verwacht Gurman dat de Pro slechts voor een kleine doelgroep aantrekkelijk is, zoals hikers of atleten.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Ook de vorm krijgt volgens de analist een kleine upgrade. De Pro behoudt het langwerpige scherm, maar Gurman schrijft dat het huidige ontwerp hiervan wordt ‘geëvolueerd’. Bovendien gaan er al lang geruchten dat de schermranden vlak worden, al beweert Gurman van niet. Wél schrijft hij dat het apparaat van een langduriger titanium gemaakt wordt.

Inhoudelijk wordt hij uiteraard ook een stukje meer ‘Pro’ dan het instapmodel van de Watch. Naar verluidt gaat de batterij van dit model langer mee, met dank aan een modus waarmee hij weinig energie gebruikt. Zo kun je hem meerdere dagen gebruiken nadat je hem één keer oplaadt.

Nieuwe sensoren?

Er gaan al maanden geruchten over de Apple Watch Pro, waaronder om de zogenaamde ‘nieuwe sensoren’. Verschillende bronnen beweren namelijk dat Apple werkt aan nieuwe gezondheidsfuncties, zoals een bloeddruk- en bloedglucosemeter.

Helaas voor ons doen steeds meer Apple-analisten afstand van deze geruchten. Ook Gurman: hij beweert dat Apple hier inderdaad aan werkt, maar verwacht dat de sensor voor de bloeddrukmeter pas in 2025 verschijnt. De bloedglucosemeter is nog dramatischer. Die verwacht hij pas richting het eind van dit decennium.

Release

De grote vraag is nu: wanneer ligt de Apple Watch Pro in de winkels? Doorgaans wordt een nieuwe Watch in september gepresenteerd, tijdens hetzelfde evenement als de nieuwe iPhone. Daarna zal hij snel in de winkels liggen. Maar de Pro is niet het enige model dat later dit jaar verschijnt: de Apple Watch Series 8 komt er ook aan. 2022 belooft dus het jaar van de Apple Watch te worden.

Wil je op de hoogte blijven rondom al het nieuws over de Apple Watch (Pro)? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar