Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Watch Pro krijgt nieuw ontwerp, inclusief groter scherm’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Pro nieuw ontwerp


Lees verder na de advertentie

In 2022 krijgt Apple’s slimme horloge eindelijk een nieuw ontwerp, met dank aan de Apple Watch Pro. Maar hoe komt dit toestel eruit te zien?

Apple Watch Pro: nieuw ontwerp

In zijn nieuwsbrief voor Bloomberg onthult Apple-analist Mark Gurman dat de Apple Watch een compleet nieuw ontwerp krijgt, met dank aan de nieuwe Apple Watch Pro. En dat is voor de eerste keer in acht jaar. Het gaat met name om het scherm: deze wordt maar liefst 7% groter dan de meest recente Apple Watch, de Series 7. Hierdoor verwacht Gurman dat de Pro slechts voor een kleine doelgroep aantrekkelijk is, zoals hikers of atleten.

Ook de vorm krijgt volgens de analist een kleine upgrade. De Pro behoudt het langwerpige scherm, maar Gurman schrijft dat het huidige ontwerp hiervan wordt ‘geëvolueerd’. Bovendien gaan er al lang geruchten dat de schermranden vlak worden, al beweert Gurman van niet. Wél schrijft hij dat het apparaat van een langduriger titanium gemaakt wordt.

Inhoudelijk wordt hij uiteraard ook een stukje meer ‘Pro’ dan het instapmodel van de Watch. Naar verluidt gaat de batterij van dit model langer mee, met dank aan een modus waarmee hij weinig energie gebruikt. Zo kun je hem meerdere dagen gebruiken nadat je hem één keer oplaadt.

Nieuwe sensoren?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Er gaan al maanden geruchten over de Apple Watch Pro, waaronder om de zogenaamde ‘nieuwe sensoren’. Verschillende bronnen beweren namelijk dat Apple werkt aan nieuwe gezondheidsfuncties, zoals een bloeddruk- en bloedglucosemeter.

Helaas voor ons doen steeds meer Apple-analisten afstand van deze geruchten. Ook Gurman: hij beweert dat Apple hier inderdaad aan werkt, maar verwacht dat de sensor voor de bloeddrukmeter pas in 2025 verschijnt. De bloedglucosemeter is nog dramatischer. Die verwacht hij pas richting het eind van dit decennium.

Release

De grote vraag is nu: wanneer ligt de Apple Watch Pro in de winkels? Doorgaans wordt een nieuwe Watch in september gepresenteerd, tijdens hetzelfde evenement als de nieuwe iPhone. Daarna zal hij snel in de winkels liggen. Maar de Pro is niet het enige model dat later dit jaar verschijnt: de Apple Watch Series 8 komt er ook aan. 2022 belooft dus het jaar van de Apple Watch te worden.

Wil je op de hoogte blijven rondom al het nieuws over de Apple Watch (Pro)? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!