Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple Watch Ultra krijgt gigantisch microled-scherm in 2024’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Rvw_ultra_144


Lees verder na de advertentie

Het is een paar maanden terug dat Apple de allereerste versie van de Apple Watch Ultra uitbracht. Deze premium Apple Watch is groter en robuuster dan alle andere Apple Watch-modellen. En Apple belooft er bij een volgende versie nog een schepje bovenop te doen.

Apple Watch Ultra actieknop

Apple richt zicht met de extra robuuste Apple Watch Ultra op extreme sporters. Maar veel mensen vinden dit horloge gewoon mooier dan de reguliere Apple Watch Series 8 die tegelijkertijd verscheen. Dat horloge was misschien ook wel wat saai, met een thermometer en ongelukdetectie als enige vernieuwingen. Nog best wat consumenten kozen uiteindelijk voor de Ultra, ook vanwege de lange batterijduur en het extreem grote scherm van 49 mm.

Apple Watch Ultra: microled scherm in 2024


kooptip

Het Apple Watch Ultra 2024-scherm lijkt zelfs nog wat beter te worden. Analist Jeff Pu beweert dat de Apple Watch Ultra volgend jaar waarschijnlijk een microled-scherm krijgt – niet te verwarren met miniled van de grote iPad Pro. De Apple Watch heeft nu nog een oled-scherm: microled is helderder en accurater qua kleurweergave.

De microled-techniek is prijziger dan oled en miniled. De Apple Watch met zijn kleine scherm is een ideaal eerste product om microled op toe te passen. De Watch was ooit ook het eerste Apple-apparaat met oled-scherm, en dat vinden we inmiddels ook op alle iPhone-modellen.

Daar blijft het overigens niet bij, want Pu claimt dat het scherm van de Apple Watch Ultra in 2024 nog een stukje groter wordt. Het groeit van 1,93 inch naar 2,1 inch. Dat betekent overigens niet dat het horloge nog logger en groter wordt: waarschijnlijk worden de randen rondom het scherm wat smaller.

En wat brengt 2023?

We weten niet of er dit jaar ook nog een nieuwe Apple Watch Ultra verschijnt. Wel verwachten we de Apple Watch Series 9 dit jaar, maar daarover is nog amper iets bekend. Een glucosemeter en bloeddrukmeter staan al jaren op het wensenlijstje van de consument, en ook op dat van Apple zelf. Maar of het dit jaar gaat lukken is nog maar de vraag.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de Apple Watch? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

Deze fake Apple Watch Ultra kost € 34 – en dat zie je (niet)

‍♀️ Apple Watch Ultra: gemaakt voor avontuur! (review voor abonnees)

‍♀️ Voor deze sporten wil je de Apple Watch Ultra hebben

Bron: 9to5Mac