Terug naar Apple Watch Series 7: grootste verandering óóit?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 7: grootste verandering óóit?

Door Ward Edema14 september 2021 19:403 min. leestijd4

Apple heeft zojuist de nieuwe Apple Watch Series 7 onthuld. Het scherm is volledig vernieuwd. Bovendien heeft het nieuwe model een paar interessante functies erbij gekregen. Dit moet je allemaal weten over de Apple Watch Series 7 release!

Apple Watch Series 7 release

Design: groter, sterker scherm én nieuwe kleuren

De afgelopen jaren is Apple overgegaan op ontwerpen met vlakke randen. Onder andere de iPad Pro, de iPhone 12 en de 24-inch iMac moesten er al aan geloven. De nieuwe Apple Watch blijft echter bij rondere randen: sterker nog, volgens Apple is het ontwerp juist méér afgerond dan voorheen. Dit is enigszins teleurstellend, maar waarschijnlijk om een goede reden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het scherm is wel flink verbeterd: het glas is de helft dikker en daarmee een stuk sterker, en voldoet nu aan de IP6X-standaard. Het onderliggende display is groter doordat de schermranden 40% smaller zijn geworden. Het nieuwe scherm is ook tot wel 70% helderder als je het niet gebruikt (always-on), terwijl de accuduur gelijk is gebleven.

Apple Watch Series 7 lancering

Door het nieuwe scherm zijn de twee maten van de Apple Watch veranderd: van 40 en 44mm naar 41 en 45mm. Je kunt echter nog steeds je oude Apple Watch-bandjes gebruiken.

Naast het gewijzigde ontwerp zijn er ook nieuwe kleuren: middernacht, sterrenlicht, (donker)groen en een lichtere blauwe kleur. Ook de PRODUCT(RED)-versie is weer van de partij.

Nieuwe features

De Apple Watch Series 7 heeft ook een aantal nieuwe functies door het grotere scherm. Zo zijn er nieuwe wijzerplaten die er gebruik van maken. Voorbeelden hiervan zijn ‘Modular Max’, een digitale klok met meerdere extra grote complicaties, en ‘Atlas’, een wijzerplaat met de aarde en álle 24 tijdzones tegelijk. Ook kun je voor het eerst het grotere scherm gebruiken om te typen op een volledig toetsenbord.

Apple Watch Series 7 fast charging

De nieuwe Apple Watch ondersteunt ook voor het eerst snel opladen. Hierdoor is opladen 33% sneller, waardoor de Watch in drie kwartier naar 80% opgeladen kan worden.

Apple Watch Series 7 release en prijs

De nieuwe Apple Watch Series 7 is pas later in de herfst beschikbaar. De eerder gemelde vertragingen in de productie zijn hier waarschijnlijk de reden voor. De Nederlandse prijzen zijn nog niet officieel bekend, maar de dollarprijzen zijn als volgt:

 • Apple Watch Series 7 – 41mm: $ 399
 • Apple Watch Series 7 – 45 mm: $ 429
 • Apple Watch Series 7 Cellular – 41mm: vanaf $ 499
 • Apple Watch Series 7 Cellular – 45 mm: vanaf $ 529

De Amerikaanse prijzen zijn gelijk gebleven met de Series 6, dus de verwachting is dat in Nederland de prijzen ook gelijk zullen blijven. De cellular (4G) modellen worden voor het eerst ook op de Nederlandse website van Apple getoond, dus die rekenen we ook om. Dit zijn dan de verwachte prijzen:

 • Apple Watch Series 7 – 41mm: € 428,25
 • Apple Watch Series 7 – 45 mm: € 458,25
 • Apple Watch Series 7 Cellular – 41mm: vanaf € 528,25
 • Apple Watch Series 7 Cellular – 45 mm: vanaf € 558,25
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
henk
Lezer
henk

belachelijke omrekening van dollar naar euro

Bok
Lezer
Bok

Wat is nou precies die grootste verandering ooit dan?! Clickbait….

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Het nieuwe ontwerp met het grotere en anders gevormde scherm; de watch ziet er dit keer echt anders uit dan alle voorgaande generaties. En allerlei nieuwe functies die daarmee gepaard gaan, zoals nieuwe wijzerplaten en dat handige toetsenbordje. Nee, geen clickbait, gewoon enthousiasme!

HPJ Niemeijer
Lezer
HPJ Niemeijer

Voor mij inderdaad clickbait, een beetje groter schermpje, een nieuw wijzerplaatje en een toetsenbordje? Sorry hoor, ik ben Apple enthousiast maar waar is mijn bloed glucose meting , waar is de mogelijkheid om te bellen met de watch zonder dat je een iphone in de buurt hebt. Dat zijn dingen die al jaren boven de markt hangen , dat zijn vernieuwende en revolutionaire zaken, zoals de foldable van Samshit