Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Is de échte Apple Watch Series 7 last minute geannuleerd?

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Watch Series 7 design


Lees verder na de advertentie

Hoewel we een Apple Watch Series 7 met een totaal nieuw afgevlakt design hadden verwacht, is het werkelijke model grotendeels hetzelfde als z’n voorganger. Is dit wel de Watch die Apple dit jaar uit wou brengen?

Apple Watch Series 7 design: verwachting vs. realiteit

De geruchten van de afgelopen maanden waren duidelijk: de nieuwe Apple Watch zou een nieuw afgevlakt design krijgen. Wat we kregen is echter totaal anders: de Apple Watch Series 7 heeft weliswaar een nieuw scherm, maar nagenoeg dezelfde afgeronde randen als alle voorgaande modellen.

Ook blijkt nu dat de verschillende varianten van de Apple Watch Series 7 de codenaam ‘Watch6,6’ tot en met ‘Watch6,9’ hebben gekregen. Dit is voor het eerst dat de codenaam van een nieuw Apple Watch-model géén nieuw nummer voor de komma heeft. De Series 6 had namelijk al de naam ‘Watch6,1’ tot en met ‘Watch6,4’.

Daarbij komt nog dat de codenaam van de processor in het nieuwe model ’t8301′ is: dat is de S6-chip die vorig jaar al in de Apple Watch Series 6 zat. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat er tijdens het Apple-event níéts werd gezegd over de processor in het nieuwe model. Apple noemt de chip in een intern document overigens wel de ‘S7’, maar dat lijkt dus een naamsverandering voor de bühne.

Scenario 1: productieproblemen


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De meest waarschijnlijke reden voor de zeer beperkte vernieuwingen van de Apple Watch Series 7 is een probleem met de productie. We schreven al eerder over een mogelijke vertraging om deze reden.

Het lijkt nu alsof de problemen bij het assembleren dusdanig groot waren, dat Apple het nieuwe ontwerp terug moest draaien om nog dit jaar een nieuw model uit te kunnen brengen. En doordat de productieproblemen slechts enkele weken geleden boven water kwamen, is het Apple niet gelukt om dit ‘noodplan’ op tijd uit te voeren om de Apple Watch Series 7 tegelijk met de iPhone 13 uit te brengen.

Scenario 2: lekken dichten

Een ander scenario is dat Apple de ‘leakers’ voor de gek heeft gehouden, en dat de Series 7 altijd al een kleinere upgrade was.

Bewust onjuiste informatie met bepaalde medewerkers delen is namelijk een goede manier om lekken te achterhalen. Je kunt dan afwachten tot het bij nieuwswebsites terecht komt, en terugvinden wie er heeft gelekt door te kijken welke ‘versie’ van de informatie er gelekt is. Bovendien is het werkelijke product dan nog steeds geheim voor het publiek.

Nog even geduld

De Apple Watch Series 7 komt dus pas later deze herfst uit. Keek je juist uit naar het afgevlakte ontwerp? Dan moet je, als we uitgaan van het eerste scenario, waarschijnlijk nog een jaar wachten. Én hopen dat Apple de productieproblemen tegen die tijd heeft opgelost.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!