Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple Watch Series 7 wordt tikje groter en krijgt nieuw design’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 7 design


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Series 7 wordt een stukje groter dan zijn voorganger. Deze informatie is afkomstig van het Chinese sociale netwerk Weibo. Wat verandert er precies aan het Apple Watch series 7-formaat, en wat betekent het voor het design van het slimme horloge?

Apple Watch Series 7 formaat: stukje groter

De Apple Watch is altijd verkrijgbaar geweest in twee maten. Bij de Apple Watch Series 1 tot en met 3 kon je kiezen uit 38 of 42 mm. Vanaf de Apple Watch Series 4 uit 2018 kreeg het horloge een nieuw design en groeide het formaat naar 40 of 44 mm. En bij de Series 7 wordt het waarschijnlijk 41 en 45 mm.

Dat de Apple Watch een stukje groter wordt, is geen verrassing. Al een tijdje gaan er geruchten over een nieuw design voor de Series 7. De randen rondom het schermpje worden iets smaller. Vandaar ook dat het horloge, ondanks het grotere scherm, niet veel groter wordt. Een andere wijziging aan het ontwerp, is dat de randen van de Watch wat vlakker worden – nog glooien ze nog. De Watch lijkt daarmee een beetje op de iPhone 12 en de nieuwste iPad Air.

Apple Watch bandje met nieuwe maat

Apple Watch series 7 formaat


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Deze week kwam ook een foto van een Apple Watch-bandje naar buiten met daarop één van de nieuwe maten: 45 mm. Het gaat waarschijnlijk om een lederen bandje dat binnenkort in de winkels ligt.

Over bandjes gesproken: je kunt waarschijnlijk je oude bandjes gewoon blijven gebruiken op de nieuwe Watch, ondanks het nieuwe formaat. Toen de Apple Watch Series 4 verscheen, was dat ook het geval. Dat wil zeggen: 38- en 40 mm-bandjes matchen met de nieuwe 41-mm Watch. En 42- en 44- mm-bandjes zijn geschikt voor de nieuwe 45-mm Watch. Wel zo fijn als je in de loop der jaren een mooie bandjescollectie hebt opgebouwd.

Apple Watch in september

We verwachten dat de nieuwe Apple Watch Series 7 in september wordt aangekondigd, tegelijkertijd met de iPhone 13. De Series 7 zou een gelamineerd display en een grotere batterij krijgen.

Bron: via MacRumors