Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Series 7 krijgt deze functie nog niet

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch Series 7 bloeddrukmeter


Lees verder na de advertentie

Hoewel de Apple Watch Series 7 behoorlijk wat verbeteringen krijgt, zal een handige nieuwe gezondheidsfunctie ontbreken: een bloeddrukmeter.

Geen bloeddrukmeter

Techwebsite Nikkei Asia meldde gisteren dat de Apple Watch Series 7 mogelijk vertraagd is wegens productieproblemen. Het assemblageproces zou niet soepel verlopen, waardoor de productie tijdelijk stil is gelegd.

Bij het verslag van Nikkei werd ook gemeld dat het nieuwe model een bloeddrukmeter zou krijgen: een gezondheidsfunctie die ontbreekt op de huidige modellen van de Apple Watch. De toevoeging van de extra benodigde onderdelen hiervoor zou mede verantwoordelijk zijn voor de vermoeilijking van het assemblageproces.

Nu reageert de doorgaans betrouwbare Apple-analyst Mark Gurman op dit gerucht: “no chance”. Volgens Gurman moeten we dus niet hopen op een bloeddrukmeter op de Apple Watch. Althans, niet in 2021.

Nieuwe sensors komen er wel aan


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hoewel de Apple Watch Series 7 nog geen bloeddrukmeter krijgt, zit de toevoeging van de benodigde sensor er wel aan te komen.

Apple is namelijk de grootste klant van Rockley Photonics, een Brits bedrijf dat optische sensoren ontwikkelt voor het meten van bloeddruk, bloedsuikerwaarden en bloedalcoholgehalte. Deze techniek zal ongetwijfeld naar de Apple Watch komen, maar dus nog niet dit jaar.

Dit krijgt de Apple Watch Series 7 wél

We zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan het afgeronde ontwerp van de Apple Watch. Dit is sinds het eerste model uit 2015, op het scherm na, grotendeels onveranderd gebleven. De Apple Watch Series 7 krijgt echter een totaal nieuw ontwerp, met afgevlakte randen en een groter scherm. Ook wordt er een nieuwe kleur verwacht: groen.

Intern verwachten we een snellere en kleinere S7-chip, die ruimte maakt voor een grotere batterij. Daarnaast zijn er hints te vinden op een Nederlandse support-pagina van Apple dat de Apple Watch Series 7 het eerste model in Nederland zal zijn met ondersteuning voor 4G.

We hopen, ondanks de gemelde vertragingen, meer te horen tijdens Apple’s september-evenement. Wil je direct op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen rondom de Apple Watch Series 7? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors