Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze streamingdiensten krijgt de Apple Vision Pro (en deze niet)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro streamingdiensten

Met de Apple Vision Pro stream je films en series alsof je ze op een groot bioscoopscherm bekijkt – en inmiddels is duidelijk welke streamingdiensten dit ondersteunen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Streamingdiensten Apple Vision Pro

Apple Vision Pro streamingdiensten

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset van Apple. Zet hem op je neus en je maakt kennis met zowel AR (Augmented Reality) als VR (Virtual Reality): AR plaatst een virtuele laag over de werkelijkheid, met VR word je ondergedompeld in een compleet digitale wereld. Zo wordt het onder andere mogelijk om films en series op een levensgroot (virtueel) bioscoopscherm te kijken – gewoon vanuit je woonkamer. Mits je toegang hebt tot de nodige streamingdiensten.

Apple kondigde eerder deze week aan welke diensten een speciale app voor de Apple Vision Pro hebben ontwikkeld. Het gaat hier om Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Paramount+, Discovery+, Peacock, ESPN, MLB, PGA Tour, Pluto TV, Tubi, Fubo, Crunchyroll, Red Bull TV, IMAX, TikTok en MUBI. Een flinke groep dus, al zijn sommige diensten (nog) niet beschikbaar in Nederland. Je downloadt de apps gewoon via de App Store, net zoals je op een iPhone, iPad of Mac zou doen.

Geen Netflix?

De meeste streamingdiensten zijn duidelijk van de partij, maar één grote speler schittert door afwezigheid: Netflix. Zij hebben er bewust voor gekozen om géén dedicated Netflix-app voor de Vision Pro te ontwikkelen. Maar dat niet alleen: de dienst heeft vannacht in een persbericht laten weten dat er überhaupt geen Netflix-app in de App Store van de Vision Pro komt. Zelfs de iPad-versie van Netflix wordt dus niet overgeheveld naar de headset.

Dit betekent overigens niet dat je helemaal geen Netflix kunt streamen met een Vision Pro op je hoofd. Want ga je in een browser als Safari naar de webversie van de dienst, dan heb je alsnog toegang tot je favoriete films en series. Dit werkt echter wel een stuk omslachtiger, en een webversie biedt doorgaans minder functies dan een reguliere app.

Films en series

Apple Vision Pro streamingdiensten

Ben je geabonneerd op een van de andere streamingdiensten, dan zul je Netflix vast niet missen. Zo heeft onder andere Disney+ al onthuld dat er direct na de lancering niet alleen films in 2D, maar ook in 3D beschikbaar zijn. Die vind je ook via de Apple TV-app, waar je na de lancering toegang hebt tot meer dan 150 3D-films.

Bovendien brengt Apple veel exclusieve media naar de Vision Pro. Deze films, documentaires en meer zijn opgenomen in het nieuwe ‘Apple Immersive Video’-format, waarmee 180 graden 3D-opnames in 8K worden gemaakt, inclusief ruimtelijke audio. De eerste titels hiervoor zijn al aangekondigd: ‘Alicia Keys: Rehearsal Room’, ‘Adventure’, ‘Wild Life’ en ‘Prehistoric Planet Immersive’ staan direct voor je klaar zodra de Vision Pro uit is. Kortom: er is meer dan genoeg te streamen, ook zonder Netflix.