Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple verklapt: Apple Vision Pro komt naar deze drie Europese landen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro Europa

Apple heeft per ongeluk verklapt dat de Apple Vision Pro eindelijk naar Europa komt. Deze drie landen zijn als eerste aan de beurt.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro Europa

De Apple Vision Pro ligt alweer een tijdje in de winkels – althans, in de Verenigde Staten. Apple’s eerste mixed reality-headset is tot nu toe alleen beschikbaar voor het Amerikaanse publiek, en een geïmporteerde variant kost je al snel een duizelingwekkende € 4800. Maar binnenkort ligt de headset ook gewoon in Europa in de winkels!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Uit de code van visionOS, het besturingssysteem van de Vision Pro, blijkt namelijk dat Apple zich op de achtergrond al aan het voorbereiden is op een internationale release van de bril. Daar kwam techblog MacRumors achter. Specifiek in de code van het softwaretoetsenbord zitten al verwijzingen naar andere talen die nu nog niet ondersteund worden, waaronder ‘Engels (VK)’, ‘Frans (Frankrijk)’ en ‘Duits (Duitsland)’. Die drie landen zijn dus waarschijnlijk als eerste aan de beurt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Niet ongebruikelijk

Dat het specifiek deze drie Europese landen zijn waar een nieuw Apple-product als eerste naartoe komt, is niet ongebruikelijk. In het verleden, bijvoorbeeld bij de eerste iPad, zagen we dit patroon al vaker. De Benelux volgt meestal een paar maanden later.

Naast de drie Europese landen blijkt uit het toetsenbord van visionOS dat Apple’s headset ook naar Canada, Australië, Japan, Zuid-Korea, Singapore en China komt.

Apple Vision Pro release en prijs

Naar verwachting is de internationale release van de Apple Vision Pro al voor juni 2024, als we eerdere geruchten moeten geloven. Wat de Vision Pro bij onze oosterburen gaat kosten, is nog niet bekend. Wij verwachten een prijs van rond de € 4000. In de Amerikaanse winkels ligt de bril voor $ 3499 in de schappen.