Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontwikkeling Apple Vision Pro 2 stopgezet: dit is er aan de hand

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro release date gerucht

Apple is volgens geruchten gestopt met de ontwikkeling van de Apple Vision Pro 2 – en toch is dat geen slecht nieuws voor de toekomst van de Vision. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro

Eerder dit jaar was het eindelijk zover: de Apple Vision Pro kwam op de markt. Maar hoewel de hype in het begin aanzienlijk was, begint Apple’s headset nu al een beetje in de vergetelheid te raken. Niet heel vreemd, gezien de aanzienlijke vraagprijs van $ 3499 en de tegenvallende verkoopcijfers die dit veroorzaakt.

Volg het laatste nieuws rondom de Apple Vision Pro:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nu zullen de cijfers in de komende maanden een stuk beter worden – dan komt de headset ook naar Europa en Azië – maar alsnog zal de prijs een beperkende factor zijn. Zo gaat de bril in Europa maar liefst € 3999 kosten. Oftewel: Apple zal iets aan de prijs moeten doen om het tij van de Apple Vision te keren. En de eerste grote stap hiervoor is genomen, aldus techblog The Information.

Apple Vision Pro 2 in de ijskast

Volgens The Information heeft Apple de ontwikkeling van de opvolger van de Vision Pro stilgelegd. Dat klinkt alsof het hele project in de ijskast terechtkomt, maar dat valt mee: het team houdt zich nu helemaal bezig met de goedkopere Apple Vision, die eind 2025 op de markt moet komen.

Ruimtelijke video

Deze goedkopere headset gaat een paar functies van de Apple Vision Pro missen, maar komt daardoor wel uit op een veel aantrekkelijkere prijs. De Apple Vision zou namelijk zo’n $ 1500 kosten – ongeveer dezelfde prijs als een luxe iPhone 15 Pro Max. Met die prijs hoopt Apple een veel breder publiek te trekken, en de kans is groot dat dit lukt.

Wél twee modellen

Als de release van de goedkopere Apple Vision volgens plan verloopt, pakt Apple waarschijnlijk de ontwikkeling van de Apple Vision Pro 2 ook weer op. De twee modellen komen dan net als de MacBook Air en MacBook Pro naast elkaar te leven, met één model voor ‘normale’ consumenten, en eentje voor professionals. Al denken we door de ontwikkelingsstop wel dat de Vision Pro 2 nog in ieder geval tot 2026 op zich laat wachten.