Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Vision Pro komt eindelijk naar Europa (met een grote update)

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Vision Pro Europa

De Apple Vision Pro komt naar Europa, en krijgt meteen een grote update mee naar visionOS 2. Dit is de release date, en deze functies komen eraan.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro in Europa

De Apple Vision Pro werd al bijna een halfjaar geleden uitgebracht, maar tot nu toe is de revolutionaire headset alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Gelukkig mogen we in Europa nu ook éíndelijk in Apple’s nieuwe realiteit duiken, zo werd bekend tijdens de WWDC 2024.

Lees meer over al het WWDC-nieuws in onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Betekent dat dat je ook direct naar een Nederlandse Apple Store kan hollen om er eentje te halen? Helaas niet. Voorlopig komt de headset alleen naar een paar grote Europese landen: Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 28 juni kun je hem daar bestellen, en vanaf 12 juli is hij écht beschikbaar. Hij is er vanaf – slik maar even – € 3999. Later in het jaar volgen waarschijnlijk ook Nederland en België, al heeft Apple daar niets over losgelaten.

visionOS 2

visionOS 2

Tegelijk met de aankondiging van de komst van de Vision Pro in Europa, heeft Apple ook visionOS 2 onthuld. Dat is de eerste grote update voor de Apple Vision Pro. Daarin heeft Apple zich gericht op wat handige nieuwe functies. Zo wordt het mogelijk om ruimtelijke foto’s te maken en te bekijken, kun je alle menu’s nu openen met je vingers (dus zonder knoppen), en kun je voor je Mac een ultrabreed virtueel display gebruiken. Ook fijn: er is eindelijk ondersteuning voor muizen, en je fysieke toetsenbord blijft altijd in beeld.

Daarnaast verbetert Apple de mogelijkheden om samen te werken op je Vision Pro. Zo kun je nu samen naar foto’s kijken als je allebei een Vision Pro hebt, ongeacht je afstand tot elkaar. Ook ziet je Persona – je persoonlijke avatar die gemaakt is op basis van je gezicht – er een stuk beter en ruimtelijker uit.

visionOS 2 release date

visionOS 2 komt in september 2024 uit, tegelijkertijd met iOS 18. Het updaten van de Vision Pro gaat gewoon via de Instellingen-app op de bril – je kunt de headset daarna afzetten en het updateproces volgen via het display aan de voorzijde. Overigens komt eerst nog visionOS 1.2, met ondersteuning voor meer talen naast Engels, zodat hij klaar is voor de release in Europa.

Er is naast de komst van de Vision Pro en visionOS 2 nog véél meer onthuld tijdens de WWDC 2024. Je leest er alles over in ons WWDC 2024 liveblog.