Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De beste Apple-tips van oktober

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple tips

Oktober loopt bijna ten einde. Ook deze maand stroomde onze website weer vol met allerlei handige Apple-tips. Wist je bijvoorbeeld dat je de Apple Watch sinds kort op een compleet nieuwe manier kunt bedienen? En dat je ruitjespapier kunt gebruiken in Notities? In dit artikel vind je een selectie van de leukste tips van de maand, dus pak je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch er maar bij!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) Eenvoudiger foto’s shuffelen op je vergrendelscherm

fotoalbum shuffelen lockscreen

kooptip

Deze maand kwam iOS 17.1 uit, met daarin een functie die het veel gemakkelijker maakt om foto’s te shuffelen op het vergrendelscherm. Zo is er steeds iets anders te zien op je iPhone – wel zo afwisselend! Maar hoe stel je dit in? Dat lees je in de onderstaande tip:

2) De nieuwe manier om je Apple Watch te bedienen

Dubbeltik

De nieuwste Apple Watch-modellen kun je op een compleet nieuwe manier bedienen: gewoon door met je vingers in de lucht te knippen. Hoe dat precies werkt en waarom het zo handig is, lees je in dit artikel:

3) Houd werk en privé gescheiden in Safari

Safari profielen macOS

Sinds dit jaar kun je in Safari profielen maken, met elk hun eigen extensies, bladwijzers en andere instellingen. Zo houd je bijvoorbeeld werk, privé en studie mooi van elkaar gescheiden. Maar je kunt natuurlijk ook profielen maken voor verschillende gebruikers. Hoe? Zo:

4) Laat verificatiecodes automatisch opruimen

Verificatiecodes opruimen

Stroomt jouw mailbox of berichten-inbox vol met verificatiecodes? Je kunt ze nu automatisch laten verwijderen na gebruik. Echt even instellen op je iPhone en/of Mac. ⬇️

5) Gebruik ander papier in Notities

Ruitjespapier notities

Wit is ook maar zo wit: je kunt het papier in de app Notities een ander motiefje geven. Zo kies je uit verschillende soorten ruitjes- of gelinieerd papier. Handig als je iets moet schetsen, of om je handschrift in goede banen te leiden.