Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple September Event: niet iPhone, maar Watch krijgt hoofdrol

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple September Event 2020


Lees verder na de advertentie

Aankomende dinsdag vindt het Apple September Event plaats, dat bijna synoniem staat aan ‘nieuwe iPhones’. Maar in 2020 is alles anders. Het heeft er alle schijn van dat Apple dit keer geen nieuwe iPhones aankondigt. In plaats daarvan schittert de Apple Watch Series 6 in de hoofdrol.

Apple September Event 2020

Vlak na de uitnodiging meldde Mark Gurman dat we volgende week niet op de aankondiging van de iPhone 12 hoeven te rekenen. Die zou Apple pas in oktober willen presenteren. ‘Dit evenement is naar alle waarschijnlijkheid voor de iPad en Apple Watch’, zei misschien wel de best geïnformeerde Apple-insider van het moment.

De eveneens goed ingelichte Apple-lekker Jon Prosser laat nu in een tweet weten dat hij hetzelfde verwacht. Zijn bronnen vertellen dat het September Event 2020 draait om een nieuwe Apple Watch en iPad. In een eerdere bericht voorspelde hij al dat de iPhone 12 op 12 oktober wordt aangekondigd, tijdens een ander Special Event.

Aanwijzingen

In de officiële uitnodiging verklapt Apple het ook een beetje. Hierop valt groot het thema ‘Time Flies’ te lezen. Dit impliceert dat de nieuwe Apple Watch de belangrijke aankondiging is van volgende week, wat op zijn beurt betekent dat er geen iPhones worden aangekondigd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder is er ook een aanwijzing gevonden in de YouTube-stream voor het Apple Event, die alvast online staat. In de metadata is een tag gevonden met ‘Series 6’, waarmee Apple verwijst naar de nog niet aangekondigde Apple Watch Series 6.

Andere producten

Het is nog niet duidelijk welke iPad Apple onthult, maar een 8e generatie iPad en iPad Air 4 vormen de belangrijkste kandidaten. Misschien blijft het ook niet bij een iPad en Apple Watch. Als we de geruchten mogen geloven, mogen we binnenkort de AirTags, AirPods Studio, HomePod mini en een nieuwe 4K Apple TV verwachten. Maar die kan Apple evengoed tijdens het evenement in oktober aankondigen.