Terug naar Apple Self Service-reparaties gestart: repareer zelf je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Self Service-reparaties gestart: repareer zelf je iPhone

Door Laura Grootaarts28 april 2022 09:462 min. leestijd0

Zelf de batterij van je iPhone vervangen? Een nieuw scherm erop als er een kras op het oude zit? Apple is deze week gestart met het Apple Self Service Repair-programma. Dit geeft je de kans om zelf je iPhone te repareren. De shop is nu online in de VS en komt waarschijnlijk later dit jaar ook naar Europa.

Apple Self Service Repair Store

Apple Self Service Repair Store

Sinds deze week is er een nieuwe Apple Self Service Repair Store online. Hier kun je als Amerikaan terecht voor Apple-onderdelen en gereedschappen – de collectie bestaat op dit moment uit ruim 200 producten. Op dit moment kun je daarmee drie iPhone-modellen mee repareren:

  • iPhone 12-serie
  • iPhone 13-serie
  • iPhone SE 3e generatie

Deze toestellen vallen in veel gevallen nog binnen de garantie, maar als het toestel door eigen toedoen kapot is gegaan, dan kan zelfreparatie een uitkomst zijn. Op dit moment kun je zelf gaan sleutelen aan de batterij, de speaker, de camera, het scherm, de sim-kaartlade en de Taptic Engine. Heb je zelf niet de juiste gereedschappen, dan kun je die bij Apple huren.

Voor wie?

Zelf je iPhone repareren is niet voor iedereen weggelegd, zo waarschuwt Apple: ‘Self Service Repair is bedoeld voor personen met de kennis en ervaring om elektronische apparaten te repareren. Als je ervaring hebt met de complexiteit van het repareren van elektronische apparaten, biedt Self Service Repair toegang tot originele Apple onderdelen, gereedschappen en reparatiehandleidingen om je eigen reparatie buiten de garantie uit te voeren.’

Apple geeft aan dat de reparatie in vier stappen moet gebeuren. Start met de handleiding, bestel de benodigde onderdelen en gereedschappen, voer de reparatie uit en stuur ten slotte de overgebleven onderdelen terug voor recycling.

Waarom doet Apple dit?

Niet uit vrije wil. Apple heeft er jarenlang alles aan gedaan om te voorkomen dat de consument zelf gaat sleutelen. Ze maakten het steeds lastiger om zelf reparaties uit te voeren. Deze nieuwe stap is gezet onder druk van de Right to Repair-beweging.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar