Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zien: dit is het meest realistische Apple Reality concept tot nu toe

Auteur: Ward Edema
2 reacties
Apple Reality concept


Lees verder na de advertentie

Apple’s eerste VR-bril wordt in juni éindelijk aangekondigd, en dit Apple Reality concept laat zien wat we kunnen verwachten.

Apple Reality concept

We horen er al jaren geruchten over: Apple zou druk bezig zijn met de ontwikkeling van een VR/AR-bril, die wel eens net zo revolutionair zou kunnen zijn als de eerste iPhone. Volgens de laatste geruchten kondigt Apple de bril, Apple Reality genaamd, in juni van dit jaar aan.

Maar hoewel er veel over geschreven is, weten we nog steeds niet hoe de headset er precies uit gaat zien. Nu heeft designer Marcus Kane een poging gedaan om de bril te visualiseren aan de hand van de laatste geruchten – en het resultaat ziet er érg mooi uit.

Dun design met externe accu

Door het gebruik van speciale pannenkoeklenzen, en een accu die helemaal los van de bril staat, zou Apple’s bril dunner zijn dan die van concurrenten. Dat laat het concept heel goed zien. Hierdoor zou het gewicht van de bril dusdanig laag zijn, dan hij niet oncomfortabel aanvoelt als je hem lang draagt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple Reality Pro

De designer van het concept gaat nog één stapje verder dan de meeste geruchten, en denkt dat Apple ook de processor van de bril extern houdt. Oftewel: de rekenkracht zit ook in de externe accupack, waardoor de bril nóg dunner kan worden. Dit zou best wel eens de realiteit kunnen zijn, al zien we er Apple ook wel weer voor aan om de rekenkracht in de bril te stoppen zodat je bij elk nieuw model een hele nieuwe bril moet aanschaffen.

Extern scherm en Digital Crown

In het concept is ook duidelijk te zien dat er aan de buitenkant ‘schermranden’ zijn in de vorm van een bril. Dit komt omdat er aan de buitenzijde een scherm zou zitten dat het gezicht van de gebruiker toont (of een memoji daarvan), aan de hand van camera’s in de bril. Zo zien mensen je uitdrukkingen, zelfs als je de bril op hebt.

Apple VR-bril

Ook zie je bovenop de bril een Digital Crown. Dit scrolwieltje, dat we al kennen van de Apple Watch en AirPods Max, zou een belangrijke rol krijgen. Hiermee wissel je namelijk tussen VR, waarmee je de buitenwereld doet verdwijnen, en AR, waarmee je virtuele objecten in de werkelijkheid ziet via de camera’s aan de buitenzijde van de bril. Waarschijnlijk is het externe scherm hieraan gebonden, en zie je de ogen van de gebruiker alleen in de AR-modus (omdat de gebruiker dan ook jou ziet).

Nog even geduld

We moeten nog even wachten – tot de WWDC in juni 2023 – voordat we exact weten hoe Apple’s eerste VR-bril eruit gaat zien. De kans is groot dat dit concept behoorlijk in de buurt komt van het eindproduct, maar of Apple de bril zó dun gaat krijgen is nog even afwachten.

Apple Virtual Reality

Wil je tot juni alle geruchten op de voet volgen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Marcus Kane op Twitter