Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

5 nieuwe features Apple Reality gelekt: Digital Crown, H2-chip en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Reality


Lees verder na de advertentie

Er zijn nieuwe features gelekt van de Apple Reality, de eerste VR-headset van Apple die we dit jaar al verwachten. Dit moet je weten.

Apple Reality features

Het is 2023, en dat betekent dat we eindelijk in het jaar zijn aanbeland dat Apple zijn eerste VR-bril introduceert. Deze headset, die waarschijnlijk de Apple Reality (Pro) gaat heten, wordt volgens geruchten revolutionair. Zo krijgt hij een nieuw soort schermtechniek, geavanceerde handgestuurde bediening, en een dun en lichtgewicht design.

Dankzij The Information, een techblog dat het wel vaker bij het rechte eind heeft als het om Apple gaat, weten we nu weer iets meer over de eerste Apple-bril. In een nieuw artikel bespreken ze maar liefst vier nieuwe features van de Apple Reality die tot nu toe onbekend waren: wij zetten ze op een rij.

1. Digital Crown

De eerste nieuwe feature is misschien nog het minst verrassend: de Apple Reality krijgt een Digital Crown. Dit is het wieltje dat we al kennen van de Apple Watch en de AirPods Max. Op de bril zou deze de functie krijgen om je te laten wisselen tussen de virtuele wereld, en een live camerabeeld van de werkelijkheid. Oftewel: hiermee wissel je tussen Virtual Reality en Augmented Reality.


kooptip

Rvw_ultra_144

Doordat het om een wieltje gaat, kunnen we er vanuit gaan dat Apple je ook in een soort ’tussenmodus’ laat werken, waarbij je de buitenwereld slechts gedeeltelijk ziet. Dat is echter een kwestie van afwachten.

2. H2-chip

De H2-chip is niet bepaald nieuw: deze processor zit namelijk ook al in de AirPods Pro 2. In de Apple Reality krijgt hij wel een nieuwe functie: hij zou namelijk gebruikt worden om met nagenoeg nul vertraging geluid door te sturen naar een paar AirPods.

h2 chip airpods pro 2

Zo kun je dus terwijl je de headset op hebt naar het geluid luisteren via je AirPods, en heb je geen bedrade of geïntegreerde koptelefoon meer nodig – zónder dat het geluid storend achterloopt op het beeld zoals bij andere VR-brillen met normale Bluetooth-koptelefoons.

3. Gemotoriseerde lenzen

De lenzen van de Apple Reality kunnen zich volgens The Information automatisch aanpassen aan de afstand tussen je ogen. Zet iemand anders de headset op, dan zullen een optische sensor en kleine motortjes ervoor zorgen dat de lenzen verder van elkaar of juist dichter bij elkaar gaan staan, zodat het beeld voor de kijker altijd klopt.

Op veel huidige VR-brillen moet je deze IPD (interpupillary distance) nog handmatig instellen via een schakelaar of een optie in de software van de bril. Apple’s oplossing is dus een stuk handiger.

4. Magnetische adapter voor brillendragers

Nog een lens-nieuwtje: de Apple Reality zou een magnetisch systeem krijgen voor de lenzen, die het mogelijk maakt om lenzen op sterkte te gebruiken. Zo heb je dus ook als brillendrager een fijne kijkervaring. Bij andere headsets moet je vaak losse lensjes op sterkte bovenop de lenzen van de bril zelf klikken. Dat maakt de lenzen een stuk dikker, waardoor je ogen verder van het scherm van de headset af zitten en de uiteindelijke kijkhoek kleiner lijkt – verre van ideaal dus.

5. 120º-kijkhoek

Apple VR-bril lenzen

Zelfs van de betere VR-headsets op dit moment is misschien wel de grootste beperking de kijkhoek van slechts 106 graden. Hierdoor zie je in de hoeken van je ogen een donkere rand, en krijg je een soort ‘pilotenbrileffect’.

Op de Apple Reality zou de kijkhoek maar liefst 120º worden. Hierdoor zou de immersie toe moeten nemen, omdat zo (bijna) je gehele blikveld gevuld wordt door de andere realiteit.

Onthulling Apple headset

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist hoeven we niet lang meer te wachten op dit nieuwe Apple-product. Dit voorjaar zal Apple de Apple Reality onthullen. Is het niet tijdens een event in de lente, dan wel tijdens de WWDC begin juni.

Lees meer over Apple Reality

Wil je meer weten over de Apple Reality, het verschil tussen VR en AR, en nog veel meer? Lees dan ons speciale Apple Reality-dossier.

En wil je ook in de toekomst het laatste Apple-nieuws direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief, en mis niks:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors