Terug naar Nieuwe details Apple Reality: extern scherm, virtuele bioscoop en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe details Apple Reality: extern scherm, virtuele bioscoop en meer

Door Ward Edema24 januari 2023 09:284 min. leestijd0

Er zijn deze week héél veel nieuwe details over de Apple Reality gelekt – en daar zitten wat leuke verrassingen tussen.

Apple Reality

Apple Reality details

Het lijkt erop dat de Apple Reality, Apple’s eerste VR-bril er nu écht aan zit te komen. De goed ingelichte Mark Gurman houdt vast aan een aankondiging in de lente, en dat zou ons niks verbazen. Veel aankondigingen die we doorgaans rond maart verwachten, heeft Apple plots vorige week al gedaan met persberichten. Dat Apple het voorjaar helemaal wil reserveren voor de nieuwe bril lijkt daarmee bevestigd.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar wat moeten we nou werkelijk van de bril verwachten? Goed, we weten al heel wat: hij ondersteunt VR en AR (uitgelegd in ons dossier over de Apple Reality), krijgt ontzettend scherpe displays, en heeft een dun en lichtgewicht design. Ook werd begin januari onder andere bekend dat de bril een Digital Crown krijgt voor het wisselen tussen VR en AR. En dankzij een nieuwe lek van Bloomberg weten we nu nog véél meer: wij zetten de nieuwe details op een rij.

1. Handbediening

De Apple Reality blijkt géén losse controllers te krijgen zoals de meeste headsets. In plaats daarvan bedien je de headset volledig met je handen en ogen. De bril weet waar je naar kijkt, en met externe camera’s volgt de headset je handbewegingen. Door te knijpen druk je op knoppen, apps en andere menu-elementen.

VR handtracking

Ook werkt Apple aan de techniek om met deze handbediening een virtueel ‘luchttoetsenbord’ te bouwen. Hiermee typ je dus in het luchtledige, met een virtueel toetsenbord.

2. Externe batterij

Om de headset zo licht mogelijk te houden, gebruikt hij een externe batterij als voeding. Deze past in je broekzak – hij is ongeveer de grootte van twee iPhone 14 Pro Max‘en – en zit met een kabeltje vast aan de headset. Dit heeft ook een positief effect op de hittevorming in de headset.

3. Scherm voor je Mac

De Apple Reality kan dienen als display voor je Mac. Hij verbindt dan draadloos met je computer, en geeft vervolgens een virtueel display weer. Zo kun je werken met een véél groter beeld, maar tegelijkertijd werken je muis en toetsenbord nog gewoon zoals je zou verwachten. Hoe dat er ongeveer uit zou kunnen zien, zie je hieronder.

4. Apps en virtuele bioscoop

Veel apps die we kennen van de iPhone, iPad en Mac komen ook naar de Apple Reality. Denk hierbij aan Safari, Foto’s, Mail, Berichten, de App Store en de Apple TV-app. Spellen die je via de App Store downloadt zullen werken met een speciale ‘engine’ die voor de bril is ontwikkeld – zei er iemand Metal Reality?

Ook zal Apple de focus leggen op video-apps, waarmee je in een virtuele bioscoop of andere omgeving films op het grote scherm kunt kijken. Hiervoor zou Apple samenwerken met Disney, Dolby en andere bedrijven.

5. Extern scherm met gezicht

Apple Reality Pro

Aan de buitenkant van de Apple Reality zou een gebogen scherm zitten. Dit scherm is verbonden met de interne camera’s – die gericht zijn op je gezicht – om je gezicht naar buiten te kunnen tonen. Zo kunnen anderen je zien terwijl je achter de bril zit. Dit is overigens wederzijds: dankzij de externe camera’s van de bril ziet de drager ook de buitenwereld.

6. FaceTime (of BodyTime?)

Met de interne camera’s en handtracking wordt FaceTime een soort ‘BodyTime’. Je krijgt elkaar namelijk te zien als volledige virtuele avatars, met gezicht én lichaam. Dit zou een revolutie betekenen voor videobellen en online vergaderingen – al hopen we dat we het niet meer zo hard nodig zullen hebben als de afgelopen jaren.

7. Apple Reality prijs

De Apple Reality zou maar liefst $ 3000 gaan kosten. Dat klinkt misschien als een absurd bedrag, maar Bloomberg geeft wat duiding. Niet alleen is de bril véél geavanceerder dan concurrerende brillen als de Meta Quest Pro (€ 1799), maar Apple heeft er ook extreem veel ontwikkeling in zitten. Het bedrijf zou er namelijk maar liefst zeven jaar aan hebben gewerkt, met een team van 1000 man – dat mag wat kosten.

Apple Reality release

Apple VR-bril

We verwachten dus in de lente van 2023 een Apple-event voor de VR-bril. De werkelijke release van de bril zou pas in het najaar zijn. Zo’n gat tussen de aankondiging en de release is niet zo vreemd – dit deed Apple eerder ook al met totaal nieuwe producten als de iPhone in 2007 en de Apple Watch in 2014/2015.

Wil je tot die tijd alle nieuwtjes over de Apple Reality direct in je mailbox ontvangen? Dat kan! Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac en Meta

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar