Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Deze 4 producten haalde Apple uit de verkoop – en komen nu weer terug

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook 12 inch


Lees verder na de advertentie

Door de jaren heen eindigen de nodige producten op het Apple-kerkhof. Soms zijn ze verouderd – en soms juist hun tijd te ver vooruit. Maar dat betekent niet dat ze niet kunnen opstaan uit de dood: deze vier Apple-producten komen (waarschijnlijk) weer terug!

1. 12-inch MacBook

In 2015 kondigde Apple de extreem dunne en compacte 12-inch MacBook aan. Deze laptop zorgde voor enige verbazing door de enkele usb-c-poort: een nogal groot contrast ten opzichte van de vele poorten van andere MacBooks van die tijd.

Aan de binnenkant van de MacBook zaten Intel Core M-processoren, die in tegenstelling tot Apple’s M-chips tergend langzaam waren. Dat in combinatie met de hoge prijs maakte de 12-inch MacBook niet bepaald aantrekkelijk. Nu gaan er geruchten dat de laptop in 2023 terugkomt – maar dan met een superefficiënte Apple-processor, of misschien zelfs een ‘pro’ chip. Wij zijn nog steeds fan van de compacte behuizing, dus we kunnen niet wachten.

2. Grote HomePod

HomePod 2023


kooptip

De originele HomePod uit 2018 klonk als een klok, maar werd door de relatief hoge prijs ten opzichte van andere slimmere speakers geen succes. Nu de HomePod mini de productlijn wél succesvol heeft gemaakt, is er weer wat ruimte voor een nieuwe grotere speaker – maar dan wel met een lagere prijs. En laat Apple daar nou net aan werken: er zitten zelfs al verwijzingen in iOS 16 naar de nieuwe speaker, dus de kans is aanwezig dat hij al in 2022 wordt gelanceerd.

3. iMac Pro

iMac Pro 2022

Sinds de introductie van de Mac Studio eerder dit jaar is de 27-inch iMac niet meer te koop. Toch is de kans groot dat Apple dit model terug gaat brengen, met de naam van een andere iMac die eerder uit de verkoop werd gehaald: iMac Pro.

De nieuwe 27-inch iMac Pro krijgt waarschijnlijk dezelfde Pro- en Max-chips als de 14- en 16-inch MacBook Pro. Daarmee wordt hij dus niet alleen een stuk groter dan de 24-inch iMac, maar ook een stuk sneller. Wel moeten we nog even wachten: de iMac komt volgens de laatste geruchten pas in 2023 of 2024 uit.

4. AirPort

AirPort Express AirPlay 2 stap5

Bij AirPort denken we nu vooral aan rijen en verloren koffers, maar er was ooit een tijd dat Apple een lijn van draadloze routers had met die naam. Tegenwoordig ben je afhankelijk van routers van derden – maar dus ook software van derden, en het is meestal geen plezier om daarmee te werken. Apple lijkt nog in 2022 de AirPort terug te willen brengen, en dan waarschijnlijk met WiFi 6 en alle andere verbeteringen van de laatste jaren. Laten we het hopen!

Deze Apple-producten komen terug: blijf up-to-date

Wil je op de hoogte blijven van de terugkomst van de 12-inch MacBook, HomePod, iMac Pro en AirPort? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de laatste nieuwtjes en tips in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors