Terug naar 27-inch iMac Pro komt nog steeds – maar je hebt geduld nodig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

27-inch iMac Pro komt nog steeds – maar je hebt geduld nodig

Door Ward Edema5 juli 2022 16:032 min. leestijd0

Er komt nog steeds een 27-inch iMac Pro aan, ondanks de komst van de Mac Studio en Studio Display. Dat beweert een betrouwbare bron.

iMac Pro 2022

27-inch iMac Pro

De grote 27-inch iMac werd enkele maanden geleden, direct na de introductie van de Mac Studio en Studio Display, uit de verkoop gehaald. Hierdoor leek het alsof de Studio-lijn de vervanging voor de grote iMac was, maar dat blijkt nu toch anders te zitten.

Volgens Apple-leaker Mark Gurman, die bekend staat om zijn accurate voorspellingen, werkt Apple namelijk nog steeds aan een grotere iMac. Deze krijgt een waanzinnig mini-led-scherm, en de derde generatie Apple Silicon-chip: de Apple M3 Pro en M3 Max.

En de M2 dan?

iMac Pro 2021

Ja, dat lees je goed: M3. Gezien er nu nog niet eens een M2 Pro of M2 Max is, betekent dat dat we nog lang geduld moeten hebben. De grote iMac zou pas in 2023 uitkomen – en misschien zelfs pas in 2024.

Dat gezegd hebbende: de Apple M3 wordt wel het wachten waard. Deze chip zal de stap maken naar een zogenaamd 3 nanometer procedé. Dat klinkt technisch, maar het betekent dat er véél meer transistors – en dus meer rekenkracht – verwerkt kan worden op een kleiner oppervlak. Dit maakt de M3 significant sneller dan de M2, die nog op 5 nanometer zit, en tegelijkertijd heel energiezuinig.

iMac Pro 2023 specificaties

De M3 maakt waarschijnlijk nog meer stappen. Zo wordt er meer geheugen verwacht op de basisuitvoering van de M3 Pro voor een totaal van 24 GB, en ook het aantal cores zou uitgebreid worden naar 12 of zelfs 14, waar de huidige M1 Pro nog op 10 zit. Hij wordt dus op alle fronten veel sneller.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten rondom de iMac Pro 2023? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang de laatste nieuwtjes over alles wat met Apple te maken heeft direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar