Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Tussen nu en begin 2024 draait Apple op volle toeren, want naar verluidt brengt het bedrijf in die tijd heel wat nieuwe producten uit. Wel meer dan vijftien! Wij hebben alle verwachtingen op een rij gezet.

Nieuwe Apple-producten tussen nu en 2024

De betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman schrijft dat Apple tussen nu en begin 2024 met meer dan vijftien nieuwe producten komt. Het gaat hier om updates van bestaande apparaten – verwacht dus geen grote nieuwe productcategorie zoals de Apple Vision Pro. De complete lijst met verwachtingen vind je hier. Waar kijk jij het meest naar uit?

iPhones

De meest voor de hand liggende kandidaat op dit lijstje is toch wel de iPhone, want Apple komt ieder jaar met nieuwe versies van hun smartphone. We verwachten ze in september. Daarmee kunnen we meteen vier producten van dit lijstje vinken, want de line-up bestaat uit de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Laatstgenoemde gaat mogelijk toch iPhone 15 Ultra heten, al horen we hier nogal tegenstrijdige berichten over.

iPads

Ook de iPad krijgt er wat nieuwe aanwinsten bij. Zo wordt de huidige iPad Air 2022 met M1-chip vervangen, waarschijnlijk door een model met M2- of M3-chip. Verder komen er twee nieuwe iPad Pro-modellen, beide met oled-displays. Gurman heeft geen tijdvak aangegeven, maar wij richten onze blik op de herfst.

Meer Macs


kooptip

Ook voor de Mac staat later dit jaar of begin 2024 het een en ander te wachten, te beginnen bij de MacBooks. Zo komt er een nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro met M3- en M3 Max-chip. Ook verwacht Gurman twee nieuwe MacBook Air-modellen, evenals een 13-inch MacBook Pro met M3-chip.

Eindelijk, de iMac mag ook weer stralen! Gurman heeft het namelijk over een nieuwe versie van het 24-inch model. Hij krijgt waarschijnlijk een M3-chip, en slaat daarmee de M2-generatie volledig over. Maar daar houdt het niet op: Apple zou volgens Gurman zelfs bezig zijn met een 30-inch iMac.

Apple Watches

De eerstvolgende Apple Watch wordt de Series 9, en volgens Gurman werkt Apple aan twee versies van dit slimme horloge. Waarschijnlijk doelt hij hier op een cellular versie, naast het reguliere toestel.

Ook komt er een tweede generatie van de piepjonge Apple Watch Ultra. Dit is Apple’s meest geavanceerde Watch tot nu toe, maar hij heeft negen maanden geleden pas zijn debuut gemaakt. Dat maakt het maar al te verrassend dat de nieuwe versie al in de herfst wordt aangekondigd, aldus Gurman.

Nog meer nieuwe Apple-producten

Er zijn ook wat producten die een upgrade krijgen, maar waarvan de ontwikkeling pas net is begonnen. Daarbij wijst Gurman naar de derde generatie AirPods Pro, evenals een Apple TV met verbeterde specificaties. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe producten voor je woning. Er komt zelfs een nieuwe generatie van de Apple Vision Pro, al dan niet voor 2025. Die kunnen we dus van ons lijstje schrappen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over al deze producten? En van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!