Terug naar Apple werkt aan 30-inch iMac (maar je hebt geduld nodig)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan 30-inch iMac (maar je hebt geduld nodig)

Door Annemiek Lourensen26 juni 2023 10:593 min. leestijd0

Naar verluidt werkt Apple aan een extra grote versie van een van hun meest geliefde desktopmodellen: een 30-inch iMac. Dit is wat we tot nu toe weten.

30-inch iMac

30-inch iMac

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden sinds Apple de 27-inch iMac uit hun assortiment heeft gehaald. Dit tot onvrede van velen, want op moment van schrijven verkoopt Apple alleen de kleinere 24-inch iMac. Wil je toch een groter scherm, dan kom je uit op het Apple Studio Display – een 27-inch monitor. Maar die heeft tevens een hoger prijskaartje, en je hebt er nog niet eens een computer bij. Apple-fans vragen daarom al maanden om een grotere versie van hun geliefde iMac.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Apple heeft blijkbaar geluisterd, want de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman beweert dat het techbedrijf aan een 30-inch versie van de iMac werkt. Volgens hem is Apple hier nog maar net mee bezig – en daardoor kan hij niet meer details onthullen. Zo weten we niet wat voor chip deze iMac krijgt: wordt het een M3, M3 Pro, M3 Ultra of een compleet nieuwe M3-chip? De tijd zal het leren.

Tijdens het recente Apple-event heeft Apple nog drie nieuwe Macs aangekondigd, dus voorlopig verwachten we geen nieuwe te zien. Ook niet de 30-inch iMac. We verwachten dat dit model op zijn vroegst pas eind 2023 of begin 2024 verschijnt.

24-inch iMac?

Gurman schrijft verder dat Apple ook aan een nieuwe 24-inch iMac werkt. De meest recente versie daarvan verscheen in 2021, en was toen compleet vernieuwd. Vooral qua design: de iMac kreeg smallere schermranden en een dunnere behuizing, en de hobbel aan de achterkant verdween. Bovendien was hij beschikbaar in zeven pastelkleuren, en daarmee ging Apple weer terug naar hun kleurrijke roots.

Ook was het een van de eerste Macs met een M1-chip, en daarmee een van de eerste Macs met Apple Silicon. Maar die M1-chip is inmiddels alweer verouderd, want de meeste Macs zijn al overgestapt naar M2. Gurman verwacht dat de 24-inch deze overslaat. In plaats daarvan krijgt de nieuwe versie een M3-chip, en die verschijnt pas later dit jaar. De nieuwe 24-inch iMac denken we tot die tijd dus ook nog niet te zien.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de 24- en 30-inch iMac? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar