Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Pencil krijgt verwisselbare punten voor diverse tekenstijlen’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil nieuwe punten

Apple verkoopt momenteel maar één soort punt voor de Apple Pencil, maar mogelijk heb je straks een hele collectie aan punten om tussen te kiezen. Al plaatsen we nog wel wat kanttekeningen bij het gerucht. 

Lees verder na de advertentie

Apple Pencil

De Apple Pencil is Apple’s eigen stylus, speciaal voor de iPad. Er zijn twee versies: de Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2. Op het eerste gezicht lijken ze niets meer dan eenvoudige staafjes om mee te tekenen, maar ze zitten vol functionaliteiten. Beide versies zijn drukgevoelig – hoe harder je op het scherm drukt, hoe dikker of vetter je lijnen worden. En houd je de Pencil schuin, dan kun je een lijn van schaduw voorzien.

Apple Pencil: nieuwe punten?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Volgens de laatste geruchten wil Apple de punt van de Pencil naar een hoger niveau tillen. Momenteel is hier maar één versie van – die krijg je standaard als je de Pencil koopt. Maar volgens Majin Bu, een bekend account op X (voormalig Twitter), krijgt de Apple Pencil 3 een reeks verschillende punten die je erop kunt klikken. En daarmee wordt tekenen op de iPad nog intuïtiever.

De punten komen voor verschillende doeleinden van pas. Zo zou Apple werken aan een punt om simpelweg te tekenen, maar ook aan punten die helpen bij het maken van technische tekeningen en digitale schilderijen. De punten zouden magnetisch werken, dus je kunt ze gemakkelijk wisselen.

Volgende generatie

De toekomst van de Apple Pencil blijft een enorm vraagteken. In 2021 deelde ene ‘Mr. White’ een vermeende foto van de stylus. Daarin zagen we een korter, glanzend ontwerp. Later dook er zelfs een gerucht op dat er een goedkoper model zou komen, speciaal voor de iPhone. Maar helaas, beide modellen hebben nooit in de winkels gelegen. Neem het huidige gerucht daarom ook met een korreltje zout – Majin Bu heeft het niet altijd bij het rechte eind.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Pencil? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors