Terug naar Apple Pay gaat heel snel van start in Duitsland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay gaat heel snel van start in Duitsland

Door Sven Lamers7 november 2018 08:452 min. leestijd0

Een tijdje terug liet Tim Cook tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers weten dat Apple Pay dit jaar nog in Duitsland van start gaat. Nu geeft Apple op een support-pagina nog meer details prijs over de mobiele betaaldienst bij onze oosterburen. Zo worden er de ondersteunde banken genoemd, evenals winkels waar je met Apple Pay kunt betalen. Het enige wat nog ontbreekt, is de mogelijkheid om een rekening aan Apple Pay te koppelen, maar naar verwachting kan het niet meer lang duren.

Apple Pay in Nederland

Banken voor Apple Pay in Duitsland

In de lijst van ondersteunde banken vinden we een aantal oude bekenden. Naast veel traditionele banken zoals Deutsche Bank, Hypo Vereinsbank en Comdirect, staan er ook wat modernere banken tussen zoals N26, Boon en Vimpay. Ook het Nederlandse bunq gaat Apple Pay in Duitsland ondersteunen. Bij alle banken worden Mastercard, Visa en Maestro ondersteund.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hier mag je shoppen

Betalen mag je in principe bij alle NFC-betaalterminals (die zijn wel iets minder dan in Nederland), maar Apple geeft alvast een overzicht van winkels die altijd NFC-terminals hebben. Dat zijn onder meer supermarktketens Aldi en Lidl, drogisterij DM, kledingzaken H&M en S.Oliver, evenals de tankstations Aral en Shell. Daarnaast ondersteunen Media Markt, Saturn, McDonalds, Burger King en Starbucks Apple Pay. En uiteraard mag je bij Apple zelf gaan shoppen. Ook is het mogelijk om online bestellingen te doen. Dat kan onder meer bij Ryanair, Flixbus, Zalando en Foodora.

Wanneer in Nederland?

Leuk nieuws allemaal voor onze oosterburen, maar inmiddels voelen wij ons wel een beetje in de steek gelaten door Apple. Zo’n beetje elk land in Europa mag inmiddels met Apple Pay betalen, behalve wij in de Benelux. We zijn omsingeld door landen waar het wel kan: Frankrijk, Engeland en Duitsland. Onze infrastructuur is er ook al klaar voor – overal zien we tegenwoordig NFC-terminals. Waar de problemen liggen met de introductie van Apple Pay is nog steeds niet helemaal duidelijk. We denken dat Apple het graag zou willen, maar dat de Nederlandse banken nog steeds niet helemaal overtuigd zijn om mee te werken. En als Apple introductie doet, dan meteen met een heleboel grote banken, en niet alleen een paar (online) bankjes.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar