Terug naar Details van ‘Apple News Magazine’ gelekt in bèta’s van iOS en macOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Details van ‘Apple News Magazine’ gelekt in bèta’s van iOS en macOS

Door Sven Lamers13 maart 2019 10:022 min. leestijd0

Zoals je wellicht weet houdt Apple op 25 maart een event. Naar verluidt ligt de focus van het event op een streamingdienst voor films en series, maar daarnaast hebben we in het verleden ook veel geruchten gehoord over een tijdschriftendienst. In de nieuwste bèta’s van iOS en macOS zijn nu eerste details over Apple’s tweede grote aankondiging gelekt, ‘Apple News Magazine’. Dit moet je weten.

Apple News Magazine

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith liet op Twitter zien dat in iOS 12.2 en macOS 10.14.4 al enkele verwijzingen naar de tijdschriftendienst ‘Apple News Magazine’ zitten. Zo zijn al alle verschillende categorieën van tijdschriften te achterhalen, zoals ‘Auto’s’, ‘Entertainment’, ‘Eten en koken’, ‘Wetenschap en techniek’ en nog veel meer. Daarnaast is ook al gebleken dat de magazines allemaal op pdf’s gebaseerd zijn en dat het mogelijk is om edities te downloaden om deze offline te lezen. Ook krijg je pushmeldingen zodra nieuwe uitgaves beschikbaar zijn.

Gebaseerd op Texture

Het lijkt erop dat Apple voor de achterliggende techniek van de tijdschriftendienst met name gebruikmaakt van Texture. Deze dienst had Apple afgelopen jaar overgenomen. Bij Texture kun je voor 10 dollar per maand een heleboel tijdschriften lezen. Dat is vergelijkbaar met Readly, een dienst die hier al beschikbaar is.

Apple nieuwsdienst

Volgens de laatste geruchten leek Apple wel problemen te hebben met de onderhandelingen met uitgeverijen. Naar verluidt wilde Apple 50 procent van de inkomsten houden en geen gegevens van gebruikers verstrekken. Daar wilden veel uitgeverijen niet mee akkoord gaan. Of Apple zijn eisen inmiddels heeft aangepast om de uitgevers te overtuigen, is niet bekend. Ons lijkt het het meest belangrijk dat Apple zo veel mogelijk tijdschriften aan boord heeft.

Start in Nederland?

De kans dat Apple’s tijdschriftendienst ook meteen in Nederland van start gaat, achten wij overigens zeer klein. Zo is de nieuwsdienst Apple News, waar de tijdschriftendienst een onderdeel van gaat worden, nog steeds niet in Nederland gelanceerd. Ook werden wij en onze uitgever nog niet door Apple benaderd.

Apple event maart 2019 volgen

De keynote kun je eenvoudig volgen via een livestream die Apple zelf op de website beschikbaar stelt. Natuurlijk houden we je op icreatemagazine.nl op de hoogte van het evenement. Daarnaast doen we live verslag op Twitter via @icreate_NL en sturen we je na afloop een nieuwsbrief met alle highlights.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple News+
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar