Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 5 Apple-diensten lopen we in Nederland (nog steeds) mis

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-diensten Nederland


Lees verder na de advertentie

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel Apple-diensten – maar lang niet alle diensten zijn ook in Nederland beschikbaar. Deze moeten we missen.

Apple-diensten in Nederland

Apple biedt een steeds breder scala aan abonnementen en diensten. Maar hoewel veel van deze Apple-diensten in Nederland beschikbaar zijn, zoals Apple Music, Apple Pay, Apple TV+ en Apple Arcade, ontbreken er nog steeds een paar die we toch wel érg graag in ons land zouden willen hebben. Hieronder bespreken we ze – en laten we zien wat je er aan hebt.

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

1. Apple Music Voice (€ 5 p.m.)

Apple Music Voice is een goedkoper abonnement op Apple’s muziekstreamingdienst waarbij alles spraakgestuurd is met Siri. Dit is specifiek ontworpen voor mensen met een HomePod mini. Zo kun je muziek zoeken en afspelen zonder je iPhone, iPad of Mac erbij te pakken. De ‘catch’: het is met dit abonnement niet mogelijk om handmatig naar muziek te zoeken.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple Music Voice Nederland

Je kunt alleen dingen zeggen als ‘Siri, speel de nieuwste muziek van Taylor Swift’ of ‘Siri, speel de ‘Workout’-afspeellijst’ om de gewenste nummers te horen. Ideaal voor degenen die toch meestal op hun HomePod of in de auto luisteren via CarPlay, en dus de handmatige bediening kunnen missen. Het bespaart je namelijk € 6 per maand ten opzichte van een volwaardig Apple Music-abonnement.

2. iPhone Upgrade Program (vanaf € 40 p.m.)

Het iPhone Upgrade Program biedt de mogelijkheid om elk jaar de nieuwste iPhone in huis te halen, tegen een vast maandbedrag. Hiermee loop je dus nooit achter, en hoef je niet telkens het volledige aankoopbedrag te betalen. En wil je dat de iPhone echt van jou wordt in plaats van een leasemodel, dan moet je hem twee jaar houden – tegen die tijd is hij afbetaald.

iPhone Upgrade Program Nederland

Met dit programma zit ook AppleCare+ direct ingebouwd in de kosten, zodat je bij een ongelukje niet tegen onverwacht hoge kosten aanloopt. Momenteel is het iPhone Upgrade Program er alleen in de VS. De kosten verschillen daar per toestel: ga je voor een instap-iPhone 14, dan betaal je $ 39,50 per maand – geen gekke deal dus. Maar bij een iPhone 14 Pro Max met 1 TB opslag zit je bijvoorbeeld al op $ 74,91 per maand.

3. Apple News en Apple News+ (€ 10 p.m.)

Met Apple Nieuws krijg je het nieuws van de dag – specifiek voor jouw interesses – gepresenteerd op een stijlvolle manier die haast in een echt magazine zou passen. Dit is helemaal gratis, en beschikbaar via de Nieuws-app. Op dit moment is alleen een deel van die app te gebruiken in Nederland – en dat is niet meer dan een Nieuws-widget voor op je thuisscherm.

Apple News+ Nederland

Apple News+ biedt naast webartikelen ook toegang tot een groot aantal kwaliteitskranten en tijdschriften. Dit is ideaal voor degenen die veel lezen of op zoek zijn naar een specifiek tijdschrift, zoals iCreate Magazine – om maar een voorbeeld te noemen.

4. Apple Fitness+ (€ 10 p.m.)

Apple Fitness+ biedt een breed scala aan fitness- en oefenprogramma’s die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met de Apple Watch. Fitness+ biedt oefeningen voor verschillende niveaus en lengtes, van 5 tot 45 minuten. Met de dienst kun je ook je progressie bijhouden, zoals je hartslag en calorieënverbranding, terwijl je bezig bent met de work-out.

Ook cool: Fitness+ werkt ook gewoon op je Apple TV, dus je kunt ook voor het grote scherm je oefeningen doen. En ben je meer van de rust, dan heb je binnen Fitness+ ook toegang tot mediteervideo’s!

5. Apple One Premier (€ 32 p.m.)

Apple One is al beschikbaar in Nederland – maar er mist nog een variant. Het gaat om Apple One Premier, het meest ultieme abonnement voor álle Apple-diensten. Hierbij krijg je toegang tot Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud+ met 2 TB cloudopslag, Apple News+ én Apple Fitness+. Oftewel: zowat alles wat Apple aan te bieden heeft, en dus het ultieme pakket voor Apple-fans.

Infographic

Omdat dit samenhangt met diensten die we in Nederland nog niet hebben, is dit abonnement hier ook nog niet. Laten we dus hopen dat hier nog dit jaar verandering in komt. En om ons wat meer hoop te geven: in Duitsland is Apple News+ ook niet beschikbaar, maar ook daar is Apple One Premier er inmiddels.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!