Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple koopt Texture, een Netflix voor tijdschriften

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple tijdschriften dienst


Lees verder na de advertentie

Apple mengt zich in de tijdschriftenmarkt. Het bedrijf uit Cupertino neemt het Amerikaanse Texture over, een dienst waarmee gebruikers voor een tientje per maand toegang hebben tot een grote hoeveelheid tijdschriften. Daarmee heeft Texture een vergelijkbaar concept zoals diensten als Netflix en Spotify.

Overname Texture

Gebruikers van de virtuele kiosk Texture betalen een maandelijks bedrag van tien dollar. Het abonnementsgeld geeft je toegang tot ’s werelds beste artikelen’, die zijn samengesteld op basis van je specifieke interesses. De artikelen komen uit recente uitgaven van ongeveer 200 titels, zoals beroemde merken als Vogue, National Geographic, Elle en Cosmopolitan. Texture werkt op zowel Apple als Android-apparaten en volgens Apple blijft dit ook zo.

Apple kondigde het nieuws maandag zelf aan. ‘We zijn enorm enthousiast dat Texture zich bij Apple aansluit en zo’n indrukwekkende lijst aan tijdschriften van de meest toonaangevende uitgevers ter wereld met zich meebrengt’, stelt Eddy Cue, hoofd van Software en Services bij Apple. ‘We hechten sterk aan kwaliteitsjournalistiek van betrouwbare bronnen en bieden graag een podium aan prachtig vormgegeven en boeiende verhalen.’

Texture werd in 2010 gelanceerd. In korte tijd groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende tijdschriftendienst, met honderdduizenden abonnees. Het is nog onduidelijk welk bedrag er met de overname gemoeid is. De artikelendienst heeft overigens veel weg van het Nederlandse Blendle. Met Blendle Premium krijg je voor een maandelijks bedrag van 9,99 euro dagelijks een selectie van twintig artikelen. Deze zijn afkomstig uit ruim 120 kranten en tijdschriften.

Waarom koopt Apple Texture?


kooptip

Dat maakt Apple in het persbericht niet duidelijk, maar het zit er dik in dat Texture een toevoeging is voor Apple News. Op dit moment zijn er al een grote hoeveelheid artikelen in de app beschikbaar, waaronder ook titels die te lezen zijn in Texture. In Apple News lees je ze echter zonder het fraaiere tijdschriftontwerp dat je krijgt als je je abonneert op Texture.

Het kan dus goed zijn dat Apple News een upgrade krijgt, al hebben we daar in Nederland (voorlopig) weinig aan. De app, gelanceerd tijdens WWDC 2015, is helaas nog niet in Nederland of België beschikbaar.