Terug naar Apple koopt Texture, een Netflix voor tijdschriften
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple koopt Texture, een Netflix voor tijdschriften

Door Koen van Ekeren13 maart 2018 10:412 min. leestijd0

Apple mengt zich in de tijdschriftenmarkt. Het bedrijf uit Cupertino neemt het Amerikaanse Texture over, een dienst waarmee gebruikers voor een tientje per maand toegang hebben tot een grote hoeveelheid tijdschriften. Daarmee heeft Texture een vergelijkbaar concept zoals diensten als Netflix en Spotify.

Apple texture

Overname Texture

Gebruikers van de virtuele kiosk Texture betalen een maandelijks bedrag van tien dollar. Het abonnementsgeld geeft je toegang tot ’s werelds beste artikelen’, die zijn samengesteld op basis van je specifieke interesses. De artikelen komen uit recente uitgaven van ongeveer 200 titels, zoals beroemde merken als Vogue, National Geographic, Elle en Cosmopolitan. Texture werkt op zowel Apple als Android-apparaten en volgens Apple blijft dit ook zo.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple kondigde het nieuws maandag zelf aan. ‘We zijn enorm enthousiast dat Texture zich bij Apple aansluit en zo’n indrukwekkende lijst aan tijdschriften van de meest toonaangevende uitgevers ter wereld met zich meebrengt’, stelt Eddy Cue, hoofd van Software en Services bij Apple. ‘We hechten sterk aan kwaliteitsjournalistiek van betrouwbare bronnen en bieden graag een podium aan prachtig vormgegeven en boeiende verhalen.’

Texture werd in 2010 gelanceerd. In korte tijd groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende tijdschriftendienst, met honderdduizenden abonnees. Het is nog onduidelijk welk bedrag er met de overname gemoeid is. De artikelendienst heeft overigens veel weg van het Nederlandse Blendle. Met Blendle Premium krijg je voor een maandelijks bedrag van 9,99 euro dagelijks een selectie van twintig artikelen. Deze zijn afkomstig uit ruim 120 kranten en tijdschriften.

Waarom koopt Apple Texture?

Dat maakt Apple in het persbericht niet duidelijk, maar het zit er dik in dat Texture een toevoeging is voor Apple News. Op dit moment zijn er al een grote hoeveelheid artikelen in de app beschikbaar, waaronder ook titels die te lezen zijn in Texture. In Apple News lees je ze echter zonder het fraaiere tijdschriftontwerp dat je krijgt als je je abonneert op Texture.

Het kan dus goed zijn dat Apple News een upgrade krijgt, al hebben we daar in Nederland (voorlopig) weinig aan. De app, gelanceerd tijdens WWDC 2015, is helaas nog niet in Nederland of België beschikbaar.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar