Terug naar Dit is waarom je iPhone een nóg duurdere hobby wordt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is waarom je iPhone een nóg duurdere hobby wordt

Door Laura Grootaarts27 maart 2019 12:283 min. leestijd1

Het is duidelijk dat er op dit moment een kleine aardverschuiving plaatsvindt bij Apple. Heb je afgelopen maandag de keynote gevolgd, of het nieuws eromheen in de gaten gehouden? Dan kan het je niet ontgaan zijn. Een keynote zonder nieuwe producten, maar met des te meer diensten, waarvoor je natuurlijk diep in de buidel moet tasten.

iPhone minder vaak vervangen

Vroeger kochten consumenten om de haverklap een nieuwe iPhone, maar dat is al lang niet meer zo. Daarvoor zijn allerlei redenen. Een nieuwe iPhone kost al gauw duizend euro. iPhones krijgen steeds langer updates: iOS 12 werkt bijvoorbeeld nog op een iPhone 5s uit 2013. En dat Apple vorig jaar voor een habbekrats je iPhone-batterij verving, zal er ook mee te maken hebben.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

Wat de reden dan ook is, de iPhone-verkoopt vlakt duidelijk af. Begin dit jaar moest Apple voor het eerst een omzetwaarschuwing geven, omdat er veel minder iPhones werden verkocht dan verwacht. Een bedrijfsonderdeel van Apple groeit echter jaar na jaar: services. En het lijkt erop dat dit het nieuwe melkkoetje wordt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Steeds meer Apple media-diensten

Apple media diensten abonnement

In het tegenvallende eerste kwartaal van dit jaar, brachten services als de App Store, Apple Music en iCloud maar liefst 10,9 miljard dollar in het laatje. Dat betekent een omzetstijging van 19 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Volgens Apple is de rek er nog lang niet uit, getuige het legertje nieuwe diensten dat ze afgelopen maandag introduceerden: Apple News+ is een ‘all you can read’ dienst met driehonderd magazines, Apple Arcade een abonnement voor ruim honderd App Store-games en met de streamingdiensten Apple TV+ en Apple TV Channels richt Apple zich op film- en tv-liefhebbers.

Hoe duur gaat die grap worden? We weten nog niet alle prijzen – Apple zelf is daarover ook nog niet uit – maar we doen een gooi naar de prijzen per maand. We zijn hierbij nog mild, en nemen aan dat Apple in eerste instantie goedkoper inzet dan concurrenten:

  • Apple Music: € 9,99 (individueel)/€ 14,99 (gezin)
  • iCloud-opslag: tussen € 0,99 en € 9,99
  • Nieuw Apple News+ (nog niet in Nederland): ± €9,99
  • Nieuw Apple TV+: ± €9,99
  • Nieuw Apple Channels: Afhankelijk van de hoeveelheid kanalen; al snel enkele tientjes.
  • Nieuw Apple Arcade: ± €9,99

Dan hebben we het nog niet over boeken uit de Bookstore, AppleCare voor technische ondersteuning, en niet-Apple apps uit de App Store die ook steeds vaker overgaan op het abonnementsmodel … Ook daar profiteert Apple van mee, want een deel van de opbrengst gaat naar Apple.

Wordt het tijd voor een Apple+-abonnement?

Zelfs zonder de aanschaf van een nieuwe iPhone, kun je dus zomaar honderden euro’s per jaar kwijt zijn aan deze grap. De vraag is bovendien hoeveel mensen het nuttig vinden om over te stappen van een Spotify, een Netflix, een Blendle naar Apple. Het is niet echt dat Apple met iets compleet nieuws komt. Wij denken dat er eigenlijk maar één manier is waarop Apple de concurrentie kan verpulveren: bundelen die hap tot een all-inclusive ‘Apple+-abonnement’! Stel je voor: pak hem beet dertig euro voor je muziek, games, films, opslag, tijdschriften en meer. Zou jij om zijn?

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan Nannes
Lezer
Jan Nannes

Ik ga niet betalen voor iets wat ik ergens anders voor niets krijg