Terug naar ‘Apple werkt aan Magic Mouse 3 met MagSafe’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan Magic Mouse 3 met MagSafe’

Door Ward Edema8 december 2021 10:412 min. leestijd0

Apple zou eindelijk werken aan de opvolger van de 12 jaar oude Magic Mouse, met een nieuw ontwerp én MagSafe: de Magic Mouse 3.

Apple Magic Mouse 3

Magic Mouse

De huidige Magic Mouse werd al in 2009 geïntroduceerd, als onderdeel van de toen nieuwe unibody-iMac. Deze muis is nagenoeg onveranderd gebleven, behalve dat er in 2012 een Lightning-oplaadpoort werd toegevoegd, en de naam werd veranderd in ‘Magic Mouse 2’.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zelfs met het frisse nieuwe design van de 24-inch iMac heeft Apple er niet voor gekozen om een nieuwe muis te introduceren. De Magic Mouse heeft enkel wat nieuwe kleurtjes gekregen voor de gelegenheid.

Onhandig ontwerp

Dit leidt tot enige frustratie, gezien de Magic Mouse niet bepaald geliefd is. Zo krijg je haast RSI als je alleen al naar de muis kijkt, gezien je niet normaal je hand er op kan rusten. Bovendien zorgt de onhandige plaatsing van de Lightning-poort (aan de onderkant) ervoor dat je ‘m niet kan gebruiken tijdens het opladen.

Dit laatste mankement komt waarschijnlijk omdat Apple graag wil dat je de muis altijd draadloos gebruikt. Als je de kabel er altijd in zou kunnen laten, zouden veel mensen hiervoor kiezen. En dit past weer niet bij Apple’s ‘esthetiek’.

Apple Magic Mouse 3

Volgens iDropNews kunnen we binnenkort een nieuwe muis van Apple verwachten. Deze muis gaat design-elementen lenen van de iMac, iPhone en iPad (lees: vlakke zijkanten), en heeft voor het eerst ondersteuning voor MagSafe.

Apple MagSafe Mouse

Of hiermee het oplaadprobleem wordt opgelost is nog onduidelijk. De kans is echter groot dat de magneet voor MagSafe aan de onderkant van de muis komt, waardoor je nog steeds met een onbruikbare muis zit tijdens het opladen.

Als we echter kijken naar Apple’s nieuwe beleid, waarbij functie boven vorm komt te staan en er beter geluisterd wordt naar klanten, zou het zomaar kunnen dat Apple toch met een oplossing komt voor het oplaadprobleem. Bovendien zou de vorm van de muis wat comfortabeler kunnen worden.

Nieuwe Apple-muis: release?

Wanneer de release van de nieuwe Apple-muis komt is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat 2022 echter hét jaar van de Mac wordt, waar ook een nieuwe muis niet zou misstaan. Lees er meer over in ons artikel: ‘Apple kondigt in 2022 vijf nieuwe Macs aan’.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar