Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt aan Magic Mouse 3 met MagSafe’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Magic Mouse 3


Lees verder na de advertentie

Apple zou eindelijk werken aan de opvolger van de 12 jaar oude Magic Mouse, met een nieuw ontwerp én MagSafe: de Magic Mouse 3.

Magic Mouse

De huidige Magic Mouse werd al in 2009 geïntroduceerd, als onderdeel van de toen nieuwe unibody-iMac. Deze muis is nagenoeg onveranderd gebleven, behalve dat er in 2012 een Lightning-oplaadpoort werd toegevoegd, en de naam werd veranderd in ‘Magic Mouse 2’.

Zelfs met het frisse nieuwe design van de 24-inch iMac heeft Apple er niet voor gekozen om een nieuwe muis te introduceren. De Magic Mouse heeft enkel wat nieuwe kleurtjes gekregen voor de gelegenheid.

Onhandig ontwerp

Dit leidt tot enige frustratie, gezien de Magic Mouse niet bepaald geliefd is. Zo krijg je haast RSI als je alleen al naar de muis kijkt, gezien je niet normaal je hand er op kan rusten. Bovendien zorgt de onhandige plaatsing van de Lightning-poort (aan de onderkant) ervoor dat je ‘m niet kan gebruiken tijdens het opladen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit laatste mankement komt waarschijnlijk omdat Apple graag wil dat je de muis altijd draadloos gebruikt. Als je de kabel er altijd in zou kunnen laten, zouden veel mensen hiervoor kiezen. En dit past weer niet bij Apple’s ‘esthetiek’.

Apple Magic Mouse 3

Volgens iDropNews kunnen we binnenkort een nieuwe muis van Apple verwachten. Deze muis gaat design-elementen lenen van de iMac, iPhone en iPad (lees: vlakke zijkanten), en heeft voor het eerst ondersteuning voor MagSafe.

Apple MagSafe Mouse

Of hiermee het oplaadprobleem wordt opgelost is nog onduidelijk. De kans is echter groot dat de magneet voor MagSafe aan de onderkant van de muis komt, waardoor je nog steeds met een onbruikbare muis zit tijdens het opladen.

Als we echter kijken naar Apple’s nieuwe beleid, waarbij functie boven vorm komt te staan en er beter geluisterd wordt naar klanten, zou het zomaar kunnen dat Apple toch met een oplossing komt voor het oplaadprobleem. Bovendien zou de vorm van de muis wat comfortabeler kunnen worden.

Nieuwe Apple-muis: release?

Wanneer de release van de nieuwe Apple-muis komt is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat 2022 echter hét jaar van de Mac wordt, waar ook een nieuwe muis niet zou misstaan. Lees er meer over in ons artikel: ‘Apple kondigt in 2022 vijf nieuwe Macs aan’.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews