Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple kondigt in 2022 vijf nieuwe Macs aan’

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Nieuwe Macs 2022


Lees verder na de advertentie

We krijgen maar liefst vijf nieuwe Macs in 2022 volgens Apple-analist Mark Gurman – en daar zitten wat leuke verrassingen tussen.

Nieuwe Macs 2022

Zowat de gehele lijn van Macs – van Mac mini tot Mac Pro – lijkt in 2022 een upgrade te krijgen. Het doel hiervan is vooral om de laatste Intel-Macs de overstap te laten maken naar Apple Silicon.

Dit past overigens precies bij de voorspelling die Apple vorig jaar deed bij het aankondigen van Apple Silicon in de Mac, toen werd aangegeven dat de overgang zo’n twee jaar zou duren.

Mac desktops 2022

Momenteel zijn alle Intel-modellen van de Mac te vinden in de hoek van de desktops: de duurdere Mac mini, de 27-inch iMac en de Mac Pro.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Design van Mac mini 2021

Mac mini

De nieuwe Mac mini krijgt naar verwachting dezelfde M1 Pro- en M1 Max-chips als de MacBook Pro 2021. Dit wordt daarmee vervanging voor het huidige Intel-model, en zal naast de Mac mini met reguliere M1-chip verkocht worden.

Ook krijgt deze snellere Mac mini een nieuw ontwerp. Je leest er meer over in ons artikel: ‘Mac mini wordt dunner en leent iMac-features’.

iMac Pro 2021

iMac Pro

De 27-inch iMac wordt waarschijnlijk omgedoopt naar iMac Pro. Ook dit model krijgt M1 Pro- en M1 Max-chips. Ook wordt een design verwacht dat lijkt op dat van de 24-inch iMac, maar dan met wat minder opvallende kleuren. De vraag is overigens nog of het scherm 27-inch blijft, of groter wordt door dunnere randen.

Lees meer over de iMac Pro in ons artikel: ‘iMac Pro 2022 met M1 Pro en M1 Max op komst’.

Mac Pro(‘s)

De Mac Pro krijgt volgens geruchten een nóg snellere chip die Apple nog niet heeft aangekondigd. Dit zou een ‘dubbele’ M1 Max kunnen worden, met 20 cores en 64 grafische cores, maar hier is nog veel onduidelijkheid over. Door het lagere energieverbruik van de M1-chips wordt deze Mac Pro waarschijnlijk een stuk kleiner dan z’n voorganger.

Er zijn overigens nog steeds geruchten zijn over een bijgewerkte Mac Pro met Intel-chip. Mocht die nog komen, dan zal hij waarschijnlijk naast dit Apple Silicon-model bestaan.

MacBooks 2022

Na de desktop-Macs hebben we nog twee nieuwe Macs te gaan. Dit zijn de MacBook Air 2022 en een vernieuwd instapmodel van de MacBook Pro.

MagSafe 3

MacBook Air

De MacBook Air krijgt in 2022 een flinke upgrade, met een volledig nieuw design, mini-led-scherm, en een snellere M2-chip. De kans is groot dat het ontwerp net als de 24-inch iMac de kleurige kant opgaat, met witte schermranden en het eerste witte MacBook-toetsenbord sinds 2009.

Wij hebben in een artikel samengevat wat er allemaal nieuw is in de aankomende MacBook Air: MacBook Air 2022: 6x wat we tot nu toe weten.

MacBook Pro 2021 reparatie

MacBook Pro

De komst van een nieuw MacBook Pro-instapmodel is nog niet eerder genoemd, en dus een primeur voor Mark Gurman. Dit model krijgt volgens Gurman dezelfde M2-chip als de MacBook Air.

Het is nog niet bekend of dit model hetzelfde ontwerp krijgt als de huidige 13-inch MacBook Pro, of een design dat meer lijkt op de MacBook Pro 2021. De kans is groter dat het laatstgenoemde zal worden, omdat anders de MacBook Air dit instapmodel van de Pro in zou halen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors